Vybíráme
31. 8. 2022, WEBREDAKTOR

Kreativní centrum Suterén připravilo drobnou ochutnávku z akcí a workshopů, které na vás čekají během podzimu a zimních měsíců roku 2022.

Co je to Suterén?

Kreativně-technologické centrum Suterén je prostor, kde můžete vytvářet své projekty, učit se s novými technologiemi nebo navštěvovat tvůrčí workshopy a vzdělávací přednášky. Na místě vám zapůjčíme kreativní sady s pomůckami pro knižní vazbu, linoryt apod. Najdete zde i plackovač, 3D tiskárny nebo kreslicí plotr.

Suterén se nachází v předsální Ústřední knihovny na Mariánském náměstí. Jak se k nám dostanete? Metrem A, tramvají číslo 17 a 18; autobusem číslo 207 a 194.

Pondělní rodinné lekce s roboty pro mladší děti

Opět otevíráme oblíbené lekce, kdy zábavnou formou (pomocí robotických hraček a her) učíme děti základům programování a robotiky. Lekce jsou jednorázové, zaměřené na mladší děti s doprovodem (pra)rodičů.

Úterní kreativní workshopy pro mládež a dospělé

Prvními workshopy babího léta navážeme na jarní lekce kaligrafie. Tentokrát se pod taktovkou Veroniky Váňové zaměříme na hravější lettering a dekorativní abecedu. V dalších měsících nás čeká stále oblíbenější akvarel s Jitkou Zajíčkovou nebo křehká krása papírové krajky se Zdeňkem Pokorným. Opustíme i zdi knihovny, abychom si pod vedením zkušené knihařky Vladimíry Šturmové v nové budově UMPRUM vytvořili dekorativní škrobový papír.

Adventní workshopy pro mládež a dospělé

V čase adventním se během čtyř úterních podvečerů zaměříme na vánoční témata. S Kateřinou Grigorjevou si za pomoci jemných kaligrafických tahů vytvoříme zasněžené přání, se Simonou Košíkovou poté popíšeme vánoční koule na stromeček a s Veronikou Váňovou si vykreslíme zdobné iniciály. Celé adventní tvoření završíme skládáním dárkových krabiček s Vladimírou Šturmovu.

Rodinná úniková hra

Šprýmař knihovníkem aneb Kde je klíč?

Ve hře na vás čeká lehce zmatená knihovnice Alenka, která nemůže najít klíč ke skříni, kde má schované své tajemné hodinky, díky nimž svět příběhů plyne s jistotou dál a dál. Hra je určena pro děti kolem deseti let a jejich rodiče.

Středeční tvůrčí dílny pod vedením knihovníka

Nově pro vás připravuje dvouhodinovky kreativních technik a tvořivých dílen. Vyzkoušíme si například vypalování do dřeva nebo tkaní na karetkách.

Pozor! Kapacita akcí je omezena, pokud máte zájem o některou akci, rezervujte si prosím místo na e-mailové adrese suteren@mlp.cz.

Mohlo by vás zajímat