3. 10. 2022, WEBREDAKTOR

Na září 2022 pro vás Divadelní a filmové oddělení připravilo nové knihy.

Od prožívání k jednání

Výběr česky dosud nepublikovaných statí K. S. Stanislavského, které zkratkovitě, ale výstižně mapují obraz vývoje myšlení velkého ruského divadelníka.

Vedle přípravných materiálů k zásadním dílům, v nichž Stanislavskij formuloval svůj „systém“ či „metodu“ herecké tvorby, uveřejňujeme také stať, v níž pro Britskou encyklopedii shrnul svou uměleckou, teoretickou i pedagogickou koncepci, a konečně i jeden z posledních textů o přístupu k tvorbě herecké postavy, na němž pracoval před koncem svého života, ale nestačil jej dokončit a shrnout v další knize.

PŮJČTE SI

Producentství v hrané tvorbě

Publikace popisuje náplň profese producenta v hrané tvorbě a představuje všechny oblasti jeho práce od výběru námětu přes natáčení až po shánění finančních prostředků.

Skripta jsou plná praktických tipů a zkušeností autora a přináší přehled a možná řešení problémů, na které producent ve své praxi naráží. Nakladatelská anotace.

PŮJČTE SI

Zářijová DVD

  • Aquaman. Americký akční film natočený podle komiksové předlohy režisérem Jamesem Wanem.

PŮJČTE SI

  • Neon Demon. Psychologický horor americko-francouzsko-dánské koprodukce. Režie: Nicolas Winding Refn.

PŮJČTE SI

  • American Gangster. Americko-britský kriminální film natočený podle románové předlohy Marka Jacobsona. Režie: Ridley Scott, v hlavních rolích: Denzel Washington a Russell Crowe.

PŮJČTE SI