Vybíráme
26. 10. 2022, WEBREDAKTOR

Přijďte v listopadu na přednášky o psychologii, které vám poodhalí možnosti terapie v přírodě, tajemství nevědomí i zrod a rozvoj fenoménu, který nazýváme „já“.

Přednášky se konají malém sále Ústřední knihovny na Mariánském náměstí. Jak se k nám dostanete? Metrem A, tramvají číslo 17 a 18; autobusem číslo 207 a 194. Vstupenky si můžete koupit online nebo osobně v pokladně sálů.

O vzniku osobnosti

O vzniku a rozvoji osobnosti
Kde: Ústřední knihovna – MALÝ SÁL
Kdy: 1.12.2022 | 19:00
Vstupné: 50 Kč
KOUPIT VSTUPENKU

V podzimním cyklu přednášek se společně podíváme na fenomén „já“ a na faktory, které jej utvářejí. Děti nám ještě dokážou říct, že já rovná se člověk, my se ovšem musíme v dospělosti k onomu lidství, kořenům vrátit, abychom zde našli odpovědi na hlubší lidské otázky. Navíc zde rovněž můžeme najít i rozluštění našich trápení či nezdarů, které nás v životě provázejí. V první přednášce se společně podíváme na síly, faktory a podmínky, které se podílejí na vzniku našeho já. Přednáší Tomáš Zetek.

Tajemství ve vaší hlavě

Psychologie otevřená pro všechny
Kde: Ústřední knihovna – MALÝ SÁL
Kdy: 11. 1. 2023 | 19:00
Vstupné: 50 Kč
KOUPIT VSTUPENKU

Jak nám může pomoci ta část naší mysli, kterou nazývá psychologie nevědomím? Většinou o ní moc nevíme, přesto však mocně ovlivňuje naše životy. Lidé se odjakživa snažili navázat s nevědomím kontakt a využít jeho potenciál prostřednictvím metod, které v nějaké podobě přetrvaly dodnes. Práce se sny, s představivostí, využití hypnózy – to jsou jen některé z technik, které se dnes už často používají v psychoterapii. Jak něco takového, jako je věštění, rituály či transové stavy, můžeme využít s potřebným odstupem psychologa? Přednáší Mgr. Lenka Šnajdrová, klinický psycholog a psychoterapeut.

Mohlo by vás zajímat