Literární kalendárium: listopad 2022

V listopadovém kalendáriu připomínáme Gyulu Illyése, Arnolda Zweiga, Kurta Vonneguta, Tadeusze Borowskeho, Astrid Lindgrenovou, Elišku Krásnohorskou, Alfreda Jarryho, Karla Sabinu nebo Marcela Prousta.    

Celý článek
Jaroslav Tumlíř – muž mnoha profesí

Ivana Blažková z Divadelního a filmového oddělení píše o Jaroslavu Tumlířovi,významné osobnosti, která dala vzniknout právě tomuto oddělení.    

Celý článek
Trochu jiná Praha a bramborový mecenáš

Nové přírůstky v Oddělení pragensií vás zavedou na místa v Praze, kde se cítíte jako na středočeské vesnici, i k objektům, kde si naopak můžete připadat skoro jako v Chicagu v době konjunktury.    

Celý článek
Hudební novinky: listopad 2022

Hudební oddělení Ústřední knihovny pro vás připravilo další tipy na čtení, tentokrát se podíváme na nevšední publikaci o dějinách hudby, na fotoknihu od Billie Eilish a na publikaci o polystylovosti v sovětské umělecké hudbě.    

Celý článek
Průlet historií divadelního a filmového oddělení

Proleťe si s ními historii divadelního a filmového oddělení Ústřední knihovny. Článek napsala kolegyně Ivana Blažková právě z tohoto oddělení.    

Celý článek
Divadelní a filmové oddělení slaví 80 let od založení

Divadelní a filmové oddělení Městské knihovny v Praze oslaví začátkem listopadu neuvěřitelných 80 let od svého založení. Oslavte s námi toto výročí!    

Celý článek
Doučování v knihovně zábavně a zdarma

Na pobočkách knihovny díky spolupráci s organizací Nová škola, o. p. s., probíhá doučování, které je dostupné a otevřené všem dětem, jež potřebují jakoukoli pomoc se školou – od kontroly domácího úkolu, přes podporu při zvládání běžné školní látky až po pomoc s přípravou na přijímačky.      

Celý článek
3KinoFest 2022

Přijďte v listopadu do Ústřední knihovny na 3KinoFest – přehlídku středoevropského filmu.    

Celý článek
Historie mezi řádky: Od Královce ke Kaliningradu

Poslouchejte podcast historika Tomáše Bandžucha a spisovatele Míly Lince.    

Celý článek
Literární kalendárium: říjen 2022

V říjnovém kalendáriu připomínáme Marinu Cvetajevovou, Güntera Grasse, Heinricha von Kleista, Sylvii Plathovou, Jeana Améryho nebo Nikose Kazantzakise.    

Celý článek
Uživatelské testování webu knihovny

Pomozte nám zlepšit naše služby. Zapojte se do online testování našeho webu.    

Celý článek
Novinky z Artotéky: říjen 2022

V říjnu 2022 pro vás Artotéka připravila nové knihy z oblasti výtvarného umění i nové obrazy.    

Celý článek
Knihy pro Klokánek

Pobočka Sedmička pořádá sběr knih pro zařízení Klokánek.    

Celý článek
Novinky z e-knihovny: říjen 2022

Co nového můžete stahovat v e-knihovně na začátku října? Román o krachu humanistických ideálů, knihu o pnutí v ruské společnosti 19. století a satirické drama Mír.    

Celý článek
Ateliér

Atelier je kreativní dílna otevřená všem lidem, kteří rádi tvoří rukama, chtějí se naučit šít, seznámit se s šicími stroji či si vyzkoušet, osvojit různé další ruční dovednosti.    

Celý článek
Další stránka
strana z  62