Novinky z e-knihovny: Ulička odvahy a jiné texty

Čtyři nové tituly, které se nesou ve znamení starých časů a vybízejí k opětovnému zkoumání. Romány Václava Řezáče, Aloise Jiráska, méně známá hra Jiřího Mahena i proslulá první sbírka Jana Nerudy.    

Celý článek
Venkovní rodinná hra na zimní měsíce

Zahrajte si s dětmi na Kampě a v jejím okolí zimní venkovní hru, kterou pro vás připravili knihovnice a knihovníci z dětského oddělení Ústřední knihovny.    

Celý článek
Podcast: Historie a vývoj dramatu

Poslechněte si cyklus přednášek o vývoji světového dramatu, které u nás probíhaly na podzim minulého roku. Přednášeli tři odborníci na slovo vzatí: Marta Ljubková, Ilona Smejkalová a Jan Tošovský.    

Celý článek
Velká Praha s velkou knihovnou

Přečtěte si článek našeho kolegy Václava Drašnara z Oddělení Pragensií, který pojednává o vzniku tzv. Velké Prahy, jejíž založení tento rok slavíme.    

Celý článek
Udržitelná a stále se rozvíjející

Jaká bude Městská knihovna v Praze v roce 2022? Udržitelná a stále se rozvíjející. Tisková mluvčí Lenka Hanzlíková přibližuje výzvy, které nás letos čekají a které možná zaujmou i vás.    

Celý článek
Pusťte si krátké filmy z animační dílny

Minulý rok v Artotéce probíhala animační dílna, kde se děti prakticky učily, jak se dělá animovaný film. Behěm dílny vznikly tři krátké filmy, které si můžete pustit. Děkujeme lektorovi Hozovi > Všechny videa knihovny    

Celý článek
Roboti pro děti

Kreativní centrum Suterén v Ústřední knihovně pořádá lekce pro rodiče s dětmi. Co vás čeká? Pomocí robotických hraček a her učíme děti zábavnou formou základům programování a robotiky. Pozor! Kapacita je v tuto chvíli vyčerpána a není možné se objednat. Děkujeme za pochopení.    

Celý článek
Knihovní řád 2022

Od 1. ledna 2022 platí nový knihovní řád, který přináší novou definici některých pojmů i nové služby. Seznámit se s ním můžete už teď. Přečtěte si článek nebo si nový knihovní řád prohlédněte online.    

Celý článek
Do černého 2022

Zveme vás na osmý ročník konference Do černého. Jaké jsou současné výzvy, kterým aktuálně ve městech čelíme a v blízké budoucnosti patrně čelit budeme? A jak je co nejlépe a ve prospěch všech zvládnout? Právě těmto tématům se budeme věnovat.    

Celý článek
Vzpomínka na Karla Šiktance

V neděli 26. prosince 2021 ve věku 93 let zemřel básník, novinář, spisovatel a překladatel Karel Šiktanc. Připomínáme jeho dílo i památku.    

Celý článek
Audio povídky z literární soutěže

Na jaře letošního roku jsme pro naše čtenáře vymysleli a uspořádali první ročník soutěže O knihovnickou sovu. Nyní si můžete poslechnout online pět vítězných povídek, které najdete na našem soundcloudu.    

Celý článek
Když se nehýbe čas a stojí hodiny

V prosinci 2021 čekají návštěvníky Oddělení pragensií knihy, ve kterých s nadsázkou čas už neběží.    

Celý článek
Novinky z divadla a filmu: prosinec 2022

V prosinci 2021 pro vás Divadelní a filmové oddělení připravilo nové knihy od francouzského myslitele a básníka Antonina Artauda, kontroverzní vzpomínky Woodyho Allena a pojednání o Dramaterapii.    

Celý článek
Pragensijní plavba místo procházky

Vydejte se na další virtuální procházku Prahou s knihovníky Vendy a Štěpánem z oddělení Pragensií. Tentokrát nás nečeká vycházka, ale plavba!    

Celý článek
Pobočka Černý Most mění název na Rajskou zahradu

Vážení čtenáři, od 1. ledna 2022 měníme název současné pobočky Černý Most na Rajskou zahradu.    

Celý článek
Další stránka
strana z  63