BOOKPORT: Kdopak se baví

Údajně neposkvrněná společnice, vysoký stranický funkcionář, ředitel státních stavbařů, vedoucí životního prostředí.    

Celý článek
BOOKPORT: Zvuk slunečních hodin

Autorka s lehkostí a čtivě rozvíjí poměrně komplikovaný příběh. Osudy svých hrdinů nechává plynout samostatně, aby je v pravý okamžik přirozeně propojila.    

Celý článek
Jiří Karásek ze Lvovic

Výjimečný literát, milovník knih a sběratel umění. Tomáš Dušátko z Oddělení vzácných tisků připravil poutavý text a výběr knih tohoto proslulého autora české dekadence.    

Celý článek
Venkovní hra v Kinského zahradě

Zahrajte si s dětmi v Kinského zahradě podzimní venkovní hru, kterou pro vás připravili knihovnice a knihovníci z dětského oddělení Ústřední knihovny.    

Celý článek
Artotéka na Art Book Fair

Artotéka bude účastníkem prvního ročníku veletrhu Art Book Fair, který se zaměřuje na literaturu o umění. Kde a kdy se veletrh koná? Na zámku Troja ve dnech 13. a 14. listopadu 2021.    

Celý článek
Přineseme vám čtení až do domu

Knihovna má otevřeno, ale přesto je řada čtenářů, kteří si knihy vyzvednout nemohou. Jako alternativu nabízíme donáškovou službu.    

Celý článek
Detektivka z knihovny: audiokniha a e-kniha

Zábavný a napínavý detektivní příběh z knihovny si můžete stáhnout nebo poslouchat. Děj se točí kolem malé knihovny v pražské čtvrti, kde se začnou dít podivné věci.    

Celý článek
Co jste nestihli: Městské legendy

Městské legendy, fámy, anekdoty aneb Současný folklor a jeho společenský význam. Dvě přednášky Petra Janečka.    

Celý článek
Prostor Říše loutek se vrací do knihovny

Říše loutek – unikátní prostor pro loutkové divadlo se znovu vrací pod správu naší knihovny.    

Celý článek
Poezie na babí léto

Babí léto je v plném proudu a toto zvláštní období je ideální pro četbu poezie. Stáhněte si sbírky českých i světových básníků.    

Celý článek
Představujeme: Suterén – kreativní prostor

Co je Suterén? Sdílený krativní prostor, kde můžete vyzkoušet spoustu zajímavých věcí. Pracovat na vlastních projektech nebo se účastnit vzdělávacích workshopů.    

Celý článek
Listopadový 3KinoFest

Přijďte v listopadu na 3KinoFest – přehlídku středoevropského filmu.    

Celý článek
Nobelova cena pro Abdulrazka Gurnaha

Nobelovu cenu za literaturu letos získal britský spisovatel afrického původu Abdulrazak Gurnah. Do češtiny zatím jeho knihy přeloženy nebyly, u nás si můžete půjčit alespoň anglický originál knihy By the sea.    

Celý článek
Volby 2021

V pátek 8. října a v sobotu 9. října 2021 proběhly volby do poslanecké sněmovny. Přinášíme výběr knih, které se zaměřují na myšlenkové pozadí současných politických směrů. A jednu občanskou neposlušnost k tomu.    

Celý článek
Václav Havel 85

Václav Havel by se tento rok dožil osmdesáti pěti let. Vybíráme několik nejnovějších Havlových knih, které přináší podstatný vhled do jeho myšlenkového a autorského světa.    

Celý článek
Další stránka
strana z  62