BOOKPORT: Stříbrná zátoka

Do poklidného svérázného života lidí ve Stříbrné zátoce vstoupí akční developer Mike Dormer, který zde hodlá vydělat peníze a vybudovat nový hotel.    

Celý článek
Objevte a hrajte Legendární Prahu

Zahrajte si přes prázdniny hru Legendární Praha, která je založena na konceptu tzv. „hledaček" – questingu. Hru pro vás připravili naši knihovníci z 21 poboček. Hra začíná ve čtvrtek 1. července 2021.    

Celý článek
Knihovna slaví 130 let

Ve čtvrtek 1. července 2021 si připomínáme 130 let od otevření první pražské knihovny.    

Celý článek
Leona Bažant Telínová

V květnu 2021 byly v  Artotéce představeny fotografie Leony Bažant Telínové, jejíž tvorba přesahuje do dalších výtvarných oborů, jako je malba nebo loutkové divadlo. Prohlédněte si výstavu ve fotogalerii!    

Celý článek
BOOKPORT: Tak hodně štěstí

Potkaly se jako dospívající v táboře pro děti s obezitou a staly se nejlepšími kamarádkami.    

Celý článek
Kratochvilné myškuntálie

Knihovnice a knihovníci z dětského oddělení Ústřední knihovny připravili prázdninovou venkovní hru pro rodiny s mladšími dětmi. Vydejte se po stopách Emy a Tondy za krásami Prahy!    

Celý článek
Co jste nestihli: Staroměstská exekuce

Nestihli jste online přednášku nebo autorské čtení? Nevadí! Můžete si je pohodlně pustit na YouTube. Jistě vás zaujmu přednášky připravené k výročí 400 let od Staroměstské exekuce.    

Celý článek
BOOKPORT: Ztracená naděje

Sky se díky dávno ztracenému příteli z dětství vyrovnala se šokujícími rodinnými tajemstvími a bolavými vzpomínkami.    

Celý článek
BOOKPORT: Trochu jiná slečna Bridgertonová

Poppy je energická mladá dáma s jasnými názory a s dobrodružnou povahou. Při návštěvě svých známých v Dorsetu objeví Poppy při průzkumu pobřeží skrytou pašeráckou jeskyni.    

Celý článek
Lukáš Vacek – V břiše velryby

Po celý duben 2021 probíhala ve vstupní aule pobočky Opatov výstava studenta grafického ateliéru Dalibor Smutného na Akademii výtvarných umění Lukáše Vacka. Prohlédněte si výstavu ve fotogalerii!    

Celý článek
BOOKPORT: Ztratil se pes

Kate je úspěšná londýnská novinářka, která píše články do luxusních módních časopisů a žije opravdu naplno.    

Celý článek
BOOKPORT: Zůstat s Lucy

Píše se rok 1969 a Ginny Richardsonová je úplně na dně. Její právě narozená dcera má Downův syndrom a manžel Ab se pod tlakem rodiny rozhodl, že malá Lucy musí být okamžitě umístěna ve speciálním zařízení Willowridge.    

Celý článek
Jan Heres – Duha v dešti

Od poloviny února do konce března 2021 byla na pobočce Opatov k vidění výstava výtvarníka Jana Herese – Duha v dešti. Prohlédněte si výstavu ve fotogalerii!    

Celý článek
E-knihy na relax z BOOKPORTU

Kromě „e-knihovny“: nabízíme čtenářům také oddechové e-knihy z platformy BOOKPORT. Pro dovolené u moře i na české chalupě jsme připravili e-knihy na relax. Určitě si vyberete.    

Celý článek
Kulturní sezóna na Mariánském náměstí

Mariánské náměstí je volně přístupný prostor, který uvítá každého, kdo se aktivně věnuje rozvoji komunitního života nejen v centru Prahy    

Celý článek
Další stránka
strana z  63