BOOKPORT: Vypravěčka

Příběh mladé Sage, pocházející ze židovské rodiny, začíná ve chvíli, kdy se na terapii seznámí s Josefem Weberem, devadesátiletým, na pohled sympatickým pánem. Při jednom z rozhovorů ji Josef požádá, aby mu pomohla odejít ze života, neboť jej tíží svědomí.    

Celý článek
Lenka Černotová – Svůj jazyk

Během letních prázdnin 2020 se v Artotéce uskutečnila výstava absolventky pražské AVU Lenky Černotové s názvem Svůj jazyk. Prohlédněte si výstavu ve fotogalerii!    

Celý článek
Průvodce nejen pražskými hospodami

V květnových novinkách z Pragensií se vydáte na pouť zaniklými pražskými hospodami, objevíte muzeum z pionýrských dob archeologie nebo se dozvíte nová fakta o heydrichiádě.    

Celý článek
Bibliobus Iveco končí provoz

Vážení čtenáři, od 2. července 2021 končí provoz Bibliobusu Iveco (číslo 1). Letní provozní dobu zajistí bibliobus – Crossway (číslo 2).    

Celý článek
Knihovna na vlnách 2021

Festival Knihovna na vlnách se koná od 22. června do 22. července 2021 na atraktivních místech. Většina akcí proběhne v Avoid Café a Avoid Floating Gallery na náplavce. Těšit se můžete na chodecký večer v Hostivaři nebo na filmy v DOKU 16. Začínáme na Mariánském náměstí.    

Celý článek
Osobnostní rozvoj: rozhovor o digitálním světě

Osobním rozvojem k životní spokojenosti – nový cyklus přednášek, který vám vždy představíme krátkým rozhovorem. Tentokrát hovoříme s Matějem Krejčím, autorem knihy Digidetox a terapeut, který se již osm let zabývá osobním a firemním rozvojem.    

Celý článek
Kainarovy mýty a příběhy

Josef Kainar není jen autorem básně Stříhali do hola malého chlapečka, kterou slavně zhudebnil Vladimír Mišík, ale hned několika podstatných básnických knih, ve kterých vrátil do české poezie žánr epiky. Stahujte v e-knihovně.    

Celý článek
První akce, na které můžete přijít

Připravili jsme první akce, které se konají ve velkém sále Ústřední knihovny za dodržení všech hygienických podmínek daných vládou. Na co se můžete těšit? Na koncert Zemlinského kvarteta s hosty Petrem a Pavlem Šporclovými. Na filmovou projekci dokumentu Jan Jedlička: Stopy krajiny.    

Celý článek
Tajný život skřítků

Knihovnice a knihovníci z dětského oddělení Ústřední knihovny připravili venkovní hru pro rodiny s malými dětmi. Vydejte se na Malou stranu do Vojanových sadů!    

Celý článek
Pražské procházky: Staré Město – druhý díl

Vydejte se na další virtuální procházku Prahou s knihovníky Vendy a Štěpánem z oddělení Pragensií. V druhém dílu se vypravíte od Národního divadla k Jungmannovu náměstí.    

Celý článek
Online kurzy pro seniory

Ve spolupráci se spolkem Moudrá sovička nabízíme seniorům krátké semináře a poradenství k uživatelským dovednostem pro chytré telefony, tablety, počítače a notebooky.    

Celý článek
Jan Zrzavý

Jan Zrzavý, od jehož narození uplynulo na podzim loňského roku 130 let, patří ke klasikům českého malířství 20. století. Jeho obrazy se v současnosti na trhu prodávají za desítky milionů korun. Tomáš Dušátko ze Vzácných tisků připomíná jeho dílo.    

Celý článek
Kulturní tipy: genderový výklad mýtů a informační války

Jaké online akce pro vás připravujeme v nejbližší době? Těšit se můžete na přednášku o genderově laděném výkladu ugaritských mýtů a přednášku o dějinách jako bojišti informační války .    

Celý článek
BOOKPORT: Světýlko

Antonio Moresco je významným autorem současné italské prózy a představitelem směru, navazujícího na postupy postmoderny i dědictví klasiky. Světýlko je jeho drobnější prózou.    

Celý článek
Konference Re-use centra

Zveme vás na druhý ročník inspirativní konference, který proběhne online 4. června 2021 na našem YouTube.    

Celý článek
Další stránka
strana z  62