BOOKPORT: Ma vie – Můj život

Nahlédněme do malířovy duše jeho vlastníma očima a nechme se okouzlit. Chagall celý svůj život vyprávěl příběhy, příběhy svého života, příběhy zaniklého světa, příběhy svých radostí, ale i obav a smutku.    

Celý článek
Robokomiks aneb Příběhy ze života robotů

Knihovnice a knihovníci z Ústřední knihovny připravili komiksovou soutěž pro děti.    

Celý článek
BOOKPORT: Pařížská manželka

Jmenovala se Hadley, její muž Ernest. Příjmení: HEMINGWAY. Divoké a fascinující… romantické a tragické… láska a nenávist… absintem nasáklé noci a největší ikony Města světel.    

Celý článek
Čtěte udržitelně

Letos jsme se zaměřili na téma udržitelného rozvoje, klimatické změny a ekologie vůbec. Čtěte online knihy v Národní digitální knihovně, která je k dispozici našim registrovaným čtenářům.    

Celý článek
BOOKPORT: Cartierova panteřice

Vášnivý příběh vyprávěný v první osobě vtáhne čtenáře rovnou do magického světa, kde Coco Chanel navrhuje své první skandální modely, dámy šílí z baletu uhrančivého Ďagileva a v baru popíjí Ernest Hemingway.    

Celý článek
Udržitelný březen online

Každoroční akce Březen měsíc čtenářů letos proběhne netradičně – online. Jeho téma je udržitelnost životního prostředí, kterému se budeme věnovat i celý následující rok.    

Celý článek
BOOKPORT: Baronka Blixenová

Lovkyně lvů a paní africké farmy, mondénní hostitelka, vypravěčka pohádek, žhavá milenka, divoká, nespoutaná duše, záhadný autor podivuhodných příběhů.    

Celý článek
BOOKPORT: Einstein & Einstein

Příběh geniální ženy skryté ve stínu Alberta Einsteina. Začtěte se do příběhu o fascinující inteligentní ženě, nadané matematičce a fyzičce, kterou beznadějně zastínila oslnivá záře Einsteinova génia.    

Celý článek
BOOKPORT: Prchavý čas světla

Man Ray a Lee Millerová a jejich osudové setkání v Paříži.    

Celý článek
BOOKPORT: Labutě z páté Avenue

Skandální, fascinující příběh přátelství spisovatele Trumana Capoteho, autora Snídaně u Tiffanyho, a společenské celebrity Babe Paleyovou.    

Celý článek
Očkování proti covid-19 pokračuje

Praha pomáhá internetovými stránkami i bezplatnou linkou.    

Celý článek
BOOKPORT: Poledne u Tiffanyho

Dosud nezveřejněný příběh umělecké designérky Clary Wolcottové.    

Celý článek
Knížkohraní – únor 2021

V únoru 2021 pro vás v Oddělení pro děti a mládež představujeme e-knihu Marie Šulcové – Vzpoura v ZOO, dvanáct moderních pohádek pro mladší školní věk.    

Celý článek
Knihokno v Oskarovi

Od pondělí 22. února 2021 otevíráme výdejní okno – knihokno také v bibliobusu Oskar, který jezdí do stanic místo velkých bibliobusů – pojízdných knihoven.    

Celý článek
Inspirace Dánskem

Celý březen probíhají online přednášky, ve kterých novinářka Judita Matyášová diskutuje s odborníky o nejrůznějších podobách dánské společnosti. Buďte při tom!    

Celý článek
Další stránka
strana z  63