Podcast: zámek Veltrusy

Knihovník Jakub Rychtar poutavě představuje české hrady, zámky a tvrze. Tentokrát zámek Veltrusy, ve kterém se snoubí vlivy barokní, klasicistní, empírové i romantické.    

Celý článek
BOOKPORT: Pavel Taussig

V roce 1981 sepsal Pavel Taussig pro svého staršího syna k jeho jedenáctým narozeninám svůj životopis. To proto, že i jemu bylo jedenáct, když se ocitl v Osvětimi. Poté přežil ještě tábory Mauthausen, Melk a Gunskirchen a pochod smrti.    

Celý článek
BOOKPORT: Marlene

Mnichov 1944: Marlene stojí před vybombardovaným domem na Prinzregentenplatz. Její přítelkyně Deborah a i mladší bratr Wolfgang si myslí, že je mrtvá.    

Celý článek
BOOKPORT: Bella Figura

Jak žít, milovat a jíst po italsku. Pro milovníky knih Jíst, meditovat, milovat a Francouzky netloustnou. Mladá žena přijíždí do Florencie najít nový životní cíl a novou lásku.    

Celý článek
BOOKPORT: Kavárna v Kodani

Vtipný příběh o lásce, štěstí a cestování, který vás chytne od první stránky! Popadněte teplou deku, hrnek horké čokolády a začtěte se!    

Celý článek
Udržitelnost: Zachraňme lesy

České lesy jsou ve vážném stavu. Mluví o tom odborníci v médiích, ale lehce to pozná i každý laik, který se vydá do lesa na procházku. Záznam webináře Jaromíra Bláhy z Hnutí DUHA.    

Celý článek
BOOKPORT: Tlustá tak akorát

Humorný románový návod, jak se nezbláznit z nadváhy (a přijmout sama sebe).    

Celý článek
Podcast: hrad a zámek Klenová

Knihovník Jakub Rychtar poutavě představuje české hrady, zámky a tvrze. Tentokrát hrad a zámek Klenová, který láká návštěvníky na romantické zříceniny i na zajímavá umělecká díla.    

Celý článek
BOOKPORT: Láska podle Shakespeara

Aubrey Priceové začíná poslední semestr jejího bakalářského studia na Torontské univerzitě. Zdá se, že už brzy v poklidu dokončí svá studia Shakespearových děl. Pak se ale na katedře objeví nový asistent Daniel a Aubrey se do něj zamiluje.    

Celý článek
BOOKPORT: Přítelkyně pro konec světa

Když mi bylo dvanáct, věstkyně mi předpověděla, že moje životní láska zemře a nechá mě tu samotnou. Víte, jak rozesmát Boha? Vyprávějte mu o svých plánech!    

Celý článek
Komenský digitálně

V loňském roce jsme si připomněli 350 let, které uplynuly od úmrtí Jana Amose Komenského. Filosofa, spisovatele a vizionářského pedagoga. Vybíráme z e-knih a digitalizovaných titulů. Vivat Comenius!    

Celý článek
BOOKPORT: Znovu já

Přemýšleli jste někdy nad tím, že byste namísto každodenních povinností odjeli pátrat po své rodinné historii? Snili jste někdy o tom, že byste nastoupili do vlaku jedoucího kamkoliv, kde nikdo nevyžaduje vaši neustálou pozornost?    

Celý článek
Udržitelnost: Kompostování ve městě

Adam Šlégl z organizace Ekodomov radí, jak založit kompost a mnoho dalších praktických věcí.    

Celý článek
BOOKPORT: Vařila jsem pro Picassa

Román o umění, lásce a jídle v čarovné Provenci.    

Celý článek
Podcast: zámek Jezeří

Knihovník Jakub Rychtar poutavě představuje české hrady, zámky a tvrze. Tentokrát zámek Jezeří, opuštěně dlící nad krajinou poznamenanou dlouholetou těžbou uhlí.    

Celý článek
Další stránka
strana z  63