Podcast: hrad Helfštýn

Knihovník Jakub Rychtar poutavě představuje české hrady, zámky a tvrze. Tentokrát hrad Helfštýn, který patří k nejrozsáhlejším hradním stavbám v Evropě.    

Celý článek
BOOKPORT: Normálně jiní

Devatenáctiletá Maddy dělí svůj život mezi práci ve fotolabu a péči o svou mladší autistickou sestru a má pocit, že to tak bude napořád. Pro fanoušky románů Hvězdy nám nepřály a Než jsem tě poznala.    

Celý článek
Božena Němcová znovu na scéně

Osobnost Boženy Němcové přitahuje znovu pozornost. V České televizi běží seriál o jejím životě, vyšla také audiokniha z její korespondence. V knihovně máme celé dílo Němcové ke stažení. Čtěte Němcovou online!    

Celý článek
Knížkohraní – leden 2021

V Lednu 2021 pro vás v Oddělení pro děti a mládež představujeme e-knihu Pavla Šruta – Kočičí král. Sbírku více než 60 pohádek z Anglie, Skotska a Irska.    

Celý článek
Podcast: Ukradený Čapek

Vyznání českému spisovateli v podání tří hereček a jednoho Hasana, ve kterém uslyšíte dvě povídky Karla Čapka. Podcast z literárního pásma.    

Celý článek
BOOKPORT: Krvavá zima

Ve škole začínají podzimní prázdniny a patnáctiletá Bergljót už se nemůže dočkat volna stráveného s nejlepšími kamarádkami. Čáru přes rozpočet jí ale udělají děsivé události, které navždy změní životy obyvatel Islandu.    

Celý článek
BOOKPORT: Popel Londýna

Světový bestseller konečně v češtině! Řádění vraha na pozadí ničivého požáru Strhující krimi v historických kulisách Londýna Londýn, 1666.    

Celý článek
Jak používat Můj účet

Co všechno můžete využít v Mém účtu? Kontrolovat výpůjčky, vytvářet seznamy knih nebo akcí, složit si zálohu do konta a mnoho dalšího.    

Celý článek
BOOKPORT: Půlnoční modř

Příběh jako z obrazů holandských mistrů, připomínající Dívku s perlou. Strhující příběh malířky, která stála u zrodu delftské modré keramiky.    

Celý článek
BOOKPORT: Láska a sýr v Paříži

Se zlomeným srdcem, na prahu třicítky se Ella rozhodne opustit Melbourne, přestěhovat do Paříže a konečně začít žít jinak, dobrodružněji. Neumí jazyk, nikoho tam nezná a neví, čím se bude živit.    

Celý článek
Podcast: Stařec z hory

Podcast z literární pásmo věnovaném českým mistrům slova, Otokaru Březinovi a Karlu Čapkovi.    

Celý článek
Děti československých prezidentů

Zažívaly vzestupy i pády svých otců, těžily z jejich popularity a trpěly v nepříznivých dobách – děti československých prezidentů. Poslouchejte podcast z proběhlých přednášek, které proběhly v sálech Ústřední knihovny.    

Celý článek
Nová služba a čtení e-knih přes BOOKPORT

Nabízíme online přístup k dobrému čtení. Rozšířili jsme výběr e-knih o dalších 892 titulů dostupných v platformě BOOKPORT.    

Celý článek
Podcast a video z přednášek o Bílé hoře

Letos na podzim jsme si připomněli 400 let od bitvy na Bílé hoře. Poslechněte si podcast a podívejte se na video z přednášek, které jsme na toto téma připravili.    

Celý článek
Novinky v Pragensiích – prosinec 2020

Zajímají vás nové knihy o Praze, ale domácí knihovnu už máte přeplněnou? Nestačí vám nové publikace prolistovat v knihkupectví? Nevadí, možná už je máme v Pragensiích.    

Celý článek
Další stránka
strana z  63