Kup knihu k Ježíšku

Kupte si knihu k Ježíšku, pomůžete nakladatelům. Knihovny, nakladatelé a knihkupci opět v nelehké situaci spojili síly a mají pro vás tipy na krásné a zajímavé knihy pod stromeček.    

Celý článek
Kultura a vzdělávání v knihovně v době pandemie

Přehled zrušených, přeložených a streamovaných akcí během pandemie. Online akce najdete na www.mlp.cz/stream!    

Celý článek
Koronačtení: Bianca Bellová

Hrdinkami psychologické prózy jsou matka s dcerou, jejich problémy, naděje a nesplněné touhy.    

Celý článek
Tvořte online s Klárou Smolíkovou

V knihovně Kláru Smolíkovou dobře známe. Často ji zveme, aby si s malými čtenáři povídala o knížkách. A víme, že to dokáže moc dobře – proto jsme ji poprosili, aby v časech, kdy do knihovny nemohl nikdo přijít, připravila alespoň tato krátká videa.    

Celý článek
Podcasty: Mateřská psychika

Poslouchejte podcast, který vám představí problematiku duševního zdraví žen v tzv. perinatálním období z globální i české perspektivy.    

Celý článek
Pomozte dětem!

Charitativní akce Čteme pro Kuře je určená všem, kteří rádi čtou a dělají dobré skutky. Pomáhat můžete od 13. listopadu 2020 do 3. ledna 2021.    

Celý článek
Podcasty: Josef Čapek a Bohuslav Reynek

Poslouchejte podcast z literárního pásma Nepřicházejí vhod – korespondence Josefa Čapka a Bohuslava Reynka.    

Celý článek
Koronačtení: Básníci z Jižní Ameriky

Obsáhlá antologie z tvorby tří současných jihoamerických básníků obsahuje poezii, které dominují moderní výrazové prostředky, hutná stylizace a strhující tempo umocněné příznačným, až revolučním akcentem.    

Celý článek
Mluvené slovo online

Poslouchejte mluvené slovo online na našem webu! Co vám nabízíme? Poslouchat můžete Shakespeara, Čapka, Hrabala, Cimrmana a další příjemnou literaturu do ucha. Tuto možnost nabízí naše hudební databáze.    

Celý článek
Bílá hora

Bitva, která se odehrála na Bílé hoře 8. listopadu 1620, zásadním způsobem ovlivnila dějiny českého národa na několik stovek následujících let. Přinášíme text Tomáše Dušátka z Oddělení vzácných tisků a několik tipů na pozoruhodné knihy, které si můžete prohlédnout online.    

Celý článek
Podcasty: Martin Hilský

Poslouchejte podcast Martina Hilského o slavné Shakespearově komedii – Veselé Paničky Windsorské.    

Celý článek
Koronačtení: Bohemiana

Třicet let života v České republice zachycuje a vtipně glosuje Petr Motýl ve svém „autorském výběru“ událostí, dobových citací a postřehů, a ukazuje tak naši klopotně se vyvíjející společnost v překvapivě výstižné zkratce.    

Celý článek
Koronačtení: Mrtvá schránka

Příběh „vyhořelého“ muže, pro něhož návrat domů znamená ponejvíce trpké poznání, že vše co se dalo, už dávno přožil a proto nelze již nic nového a převratného očekávat.    

Celý článek
3KinoFest online

Vychutnejte si kvalitní filmy z pohodlí domova! Festival 3KinoFest přináší ty nejlepší a nejzajímavější snímky z Polska, Slovenska, Maďarska a České republiky. Kdy a kde? Festival proběhne na našem webu online od 4. do 15. listopadu 2020.    

Celý článek
Knížkohraní – listopad 2020

V listopadu 2020 pro vás v Oddělení pro děti a mládež představujeme pohádkovou e-knihu Princ v Zeleném království od básníka Josefa Hanzlíka.    

Celý článek
Další stránka
strana z  63