E-knihy od nakladatelů: Malvern

Pomáháme nakladatelům a nakupujeme od nich knihy. A to knihy nejen papírové, ale i elektronické, jednoduše řečeno e-knihy. E-knihy jsou o prázdninách ideálním společníkem na cesty nebo k vodě. Vyberte si ty nejzajímavější z produkce předních českých nakladatelů. V září představujeme pražské nakladatelství Malvern.    

Celý článek
Na pobočce Lužiny je třeba nosit roušky od 9. 9. 2020

Vážení čtenáři, na pobočce Lužiny je třeba nosit roušky od středy 9. 9. 2020.    

Celý článek
Zažít město jinak 2020

Zažít město jinak jsou oblíbené sousedské slavnosti, které se konají vždy třetí víkend v září. Účastnit se jich bude i knihovna. Čeká vás pestrý program na Mariánském náměstí i půvabné chvíle, které prožijete v blízkosti našich poboček.    

Celý článek
Novinky v Pragensiích – září 2020

Zajímají vás nové knihy o Praze, ale domácí knihovnu už máte přeplněnou? Nestačí vám nové publikace prolistovat v knihkupectví? Nevadí, možná už je máme v Pragensiích.    

Celý článek
Pražská kniha – září 2020

Pomáháme pražským nakladatelům a nakupujeme od nich knihy. Každý měsíc vybíráme z nových nákupů ty nejzajímavější tituly. Představí je vám ti nejpovolanější – naši knihovníci a lektoři. Září patří tipům Michaela Fialy, lektora cizojazyčné literatury a komiksů.    

Celý článek
Hudební podzim 2020

Na podzim pro vás máme bohatou nabídku mimořádných hudebních zážitků. Co vás čeká? Koncert obnoveného Nerezu se zpěvačkou Lucií Šoralovou. Průřez klasickou vážnou hudbou v podání Zemlinského kvarteta. A nechybějí ani stálice jako Ondřej Havelka a Rudy Linka. Nechte se zlákat!    

Celý článek
Stáhněte si program kina MKP!

Stáhněte si program kina MKP v sálech Ústřední knihovny na září 2020 ve formátu PDF.    

Celý článek
E-knihy od nakladatelů: Druhé město

Podporujeme nakladatele v nelehké situaci a mimořádně od nich nakupujeme více knih. A to nejen papírových, ale i elektronických. Vyberte si ty nejzajímavější e-knihy z produkce předních českých nakladatelů. V srpnu představujeme brněnské nakladatelství Druhé město.    

Celý článek
Jezerka je otevřena a šije!

Pobočka Jezerka právě prochází rozsáhlou opravou fasády, aby byla nová a krásná. Budovu v tuto chvíli obepíná lešení, ale máme pořád otevřeno. Najdete u nás nejen knihy, ale půjčujeme také šicí stroje v tzv. Atelieru. Přijďte se podívat!    

Celý článek
Mami, tati, dějou se věci!

Přijďte si číst, povídat a malovat s autory a ilustrátory knih z nejnovějšího ročníku katalogu Nejlepší knihy dětem. Literární festival pro děti se koná ve čtvrtek 20. srpna a ve čtvrtek 27. srpna 2020 na Mariánském náměstí.    

Celý článek
RING X10

Přijďte se podívat na festival nezávislé kultury a komunitních aktivit. Kde a kdy se koná? Probíhá ve dnech 24. – 30. srpna 2020 na pražském Mariánském náměstí!    

Celý článek
Pražská kniha – srpen 2020

Pomáháme pražským nakladatelům a nakupujeme od nich knihy. Každý měsíc vybíráme z nových nákupů ty nejzajímavější tituly. Představí je vám ti nejpovolanější – naši knihovníci a lektoři. Srpen patří tipům Šimona Oppelta, lektora odborné literatury.    

Celý článek
Alfons Mucha v oddělení vzácných tisků

V letošním roce získalo oddělení vzácných tisků mimořádnou publikaci, která jedinečným způsobem dokumentuje Muchovu Slovanskou epopej.    

Celý článek
Knihy z městské knihovny až do Afriky!

Ano, čtete dobře! Vybrané knihy z Čtenáři čtenářům a projektu Dejme knihám další šanci, kterému propůjčil v počátku při propagaci svoji tvář herec Pavel Kříž, putují až do africké Keni!    

Celý článek
Nová e-kniha: Legendy CONiáše

Vydáváme novou e-knihu zdarma ke stažení! Antologii povídek mistrů fantasy a sci-fi řemesla – Legendy CONiáše.    

Celý článek
Další stránka
strana z  63