E-knihy do školy – Český orloj

Poéma významného českého básníka, textaře a scenáristy Karla Šiktance, napsaná v první polovině sedmdesátých let.    

Celý článek
Kultura online aneb koronadění v knihovně

Nemůžete nás navštívit osobně? Nevadí! Nezahálíme a natáčíme pro vás na video rozmanité kulturní přednášky. Na co se můžete těšit? Čekají vás témata z psychologie a cestování, komponovaný pořad sdružení Arnika nebo setkání se Společností bratří Čapků. Mimořádné pásmo se bude věnovat velikonočním svátkům. Zpřístupňujeme také podcasty z proběhlých akcí.    

Celý článek
Ankety lektorů – MUDr. Radkin Honzák

Připravili jsme našim lektorům otázky, které se vztahují k současné situaci koronavirové karantény. O své dojmy z posledních týdnů strávených v karanténě a doporučení, jak se např. vyrovnat s úzkostmi a strachu z budoucnosti či jak posílit svoji imunitu se s vámi podělí psychologové, psychoterapeuti a psychiatři. Písemnou odpověď Radkina Honzáka si přečtěte v samostatném článku.    

Celý článek
E-knihy ke studiu – The academic book of the future

Kolektivní monografie věnovaná budoucnosti akademických publikací v kontextu otevřeného přístupu k vědeckým informacím a digitální revoluce.    

Celý článek
Básníci online – Anna Beata Háblová

„Každý, kdo píše, věří v budoucnost, kde lidi budou číst.“ „Nic nebrání tomu, aby se našel skutečný svět.“ Skutečnost se nevyhýbá ani autorce Anně Beatě Háblové.    

Celý článek
Velikonoce s Parapašijemi

Letošní Velikonoce začaly opět Květnou nedělí a kdyby nebylo koronavirové karantény, měli jsme pro vás naplánováno netradiční velikonoční setkání nad texty Parabible, která vznikala od roku 2011.    

Celý článek
Básníci online – Karel Škrabal

Jak čelit globální krizi s lidmi, kteří si na benzínkách vytahují trenky z míst, které se neodvážíme jen tak vyslovit? Dočkáme se někdy peněz, které by měly přijít, ale ony stále nepřichází a my „začínáme mít o ně strach, aby se jim nic nestalo“? Svěží, drsné, vtipné a velmi aktuální verše i s Karem Škrabalem.    

Celý článek
E-knihy ke čtení – Rok perel

Psychologický příběh čtyřicetileté intelektuálky, kterou vyšine z normálního života náhle objevená lesbická sexuální orientace.    

Celý článek
Básníci online – Martin Trdla

Byly jednou jedny Jizerské hory. V nich jedna jediná půda. Na půdě křeslo a v něm básník Martin Trdla. A všude kolem Vidle do guláše. Z rukopisu chystané debutové sbírky Vidle do guláše čte Martin Trdla.    

Celý článek
E-knihy do školy – Hrabal – Inzerát na dům

Sbírka povídek, v nichž autor svým neopakovatelným stylem analyzuje a domýšlí některé stránky života obyčejného člověka v padesátých letech.    

Celý článek
První pomoc se školou online

Program Společně v knihovně nabízí první pomoc se školou pro všechny děti a jejich rodiče. Přesouváme se do online prostředí a společně to zvládneme!    

Celý článek
E-knihy ke studiu – Geoblocking

Publikace zkoumá fenomén geoblockingu (omezení přístupu k internetovému obsahu na základě lokace uživatele). Zaměřuje se na oblast streamování videí; všímá si také způsobů, jak uživatelé tyto restrikce v přístupu k obsahu internetu obcházejí.    

Celý článek
Krizové centrum Vozovna

Praha 3 spouští na Jarově nové Krizové centrum Vozovna, které se otevírá v sobotu 4. dubna 2020. Krizové centrum se nachází v pobočce Městské knihovny v Praze – Vozovna.    

Celý článek
E-knihy ke čtení – Kobold

Dvojromán současné české dramatičky a prozaičky zachycuje na příbězích členů jedné rodiny neklidnou dobu 20. století ve středoevropském prostředí.    

Celý článek
Básníci online – Kristýna Valdez Montagová

Příště to nenechat zajít tak daleko, říká název debutové sbírky Kristýny Valdez Montagové. Jaké je to „příště“? Z dalekého Phoenixu v Arizoně čte své básně Kristýna Valdez Montagová.    

Celý článek
Další stránka
strana z  63