Krizové centrum Vozovna

Praha 3 spouští na Jarově nové Krizové centrum Vozovna, které se otevírá v sobotu 4. dubna 2020. Krizové centrum se nachází v pobočce Městské knihovny v Praze – Vozovna.    

Celý článek
E-knihy ke čtení – Kobold

Dvojromán současné české dramatičky a prozaičky zachycuje na příbězích členů jedné rodiny neklidnou dobu 20. století ve středoevropském prostředí.    

Celý článek
Básníci online – Kristýna Valdez Montagová

Příště to nenechat zajít tak daleko, říká název debutové sbírky Kristýny Valdez Montagové. Jaké je to „příště“? Z dalekého Phoenixu v Arizoně čte své básně Kristýna Valdez Montagová.    

Celý článek
Básníci online – Tomáš Čada

Krásu pojme i letitý kufr. Člověk rozloží ji pod nosem přírodě a začne o lásce vyprávět. Jestlipak básník stihne do soumraku dopovědět vše, co mu leží na srdci? Ze své druhé sbírky Vše o lásce čte Tomáš Čada.    

Celý článek
Básníci online – Olga Stehlíková

Kdesi v zácpě ve společném autě i jízdním pruhu uvíznou On a Ona. Mají čas přemýšlet, nahlížet do plechových pevností sousedících pruhů. Mají čas neopouštět myšlenky na sebe, druhé, jiné. Nechat se spoutat emocemi, hýčkat si je do chvíle, než se pevnosti, putující ostrovy dneška, rozjedou. I o tom vypráví báseň Olgy Stehlíkové.    

Celý článek
Změna ceníku Meziknihovní výpůjční služby

Knihovna se v dubnu zapojí do služby Získej, která začne na národní úrovni fungovat jako hlavní virtuální místo pro sdílení knihovních fondů mezi knihovnami.    

Celý článek
Pomáhat si pomáháním

V dnešní situaci můžeme často pocítit strach. Pusťte si na YouTube video, o tom, jak strach přijmout a tvořivě s ním pracovat.    

Celý článek
COVID-19 – linka pomoci seniorům a potřebným

Získejte aktuální informace o epidemii koronaviru, zjistěte, jaké jsou možnosti objednání léků, potravin, hygienických a zdravotnických potřeb. Nebojte se zavolat. Pomůžeme!    

Celý článek
Výpůjčky a rezervace prodlouženy o 4 týdny

Vážení čtenáři, vzhledem k trvajícím mimořádným opatřením vlády, budou vaše výpůjčky a rezervace končící v březnu a v dubnu 2020 prodlouženy o 4 týdny.    

Celý článek
Velký knižní čtvrtek online

Letos první Velký knižní čtvrtek můžete sledovat online. Mezi patnácti novinkami bude i dramatický román Melmoth, jehož autorka Sarah Perry byla jednou z prvních rezidentek projektu Praha město literatury. Během dvouměsíčního pobytu v České republice se pustila do psaní románu, který se odehrává v Praze a jeho hlavní hrdinkou je anglická překladatelka Helena. Tip! Sledujete živý stream na facebookové stránce knihovny!    

Celý článek
Kde najdete novinky k půjčení?

Vážení čtenáři, v tuto chvíli jsme se rozhodli nezobrazovat na hlavní straně nezobrazovat Novinky k půjčení, ale pouze e-knihy ke stažení. Knihy a další nosiče pro vás samozřejmě stále nakupujeme. Na hlavní straně je budeme zveřejňovat ve chvíli, kdy si je budete moci zase fyzicky půjčovat na našich pobočkách.    

Celý článek
Knihovna radí a informuje

Připravili jsme pro vás souhrn nejdůležitějších odkazů, které můžete využít pro zasvěcené a ověřené informace související s koronavirem. Vládní informace, zpravodajské weby, pomoc školákům, učitelům i seniorům, dobrovolnické služby, tipy na online služby zdarma a mnoho dalšího.    

Celý článek
Kulturní akce jsou zrušeny

Vážení čtenáři, všechny kulturní akce na pobočkách i v sálech Ústřední knihovny jsou do odvolání zrušeny. Pro některé zrušené akce hledáme náhradní termíny. U přeložených akcí zůstávají vstupenky v platnosti. Děkujeme za pochopení a trpělivost.    

Celý článek
Městská knihovna v Praze do odvolání uzavřena

Městská knihovna v Praze je do odvolání uzavřena. Co to pro vás znamená? Uzavřeny jsou všechny naše pobočky včetně bibliobusů. Jedná se o mimořádné opatření proti šíření koronaviru, které vyplývá z vyhlášení nouzového stavu na základě rozhodnutí Vlády ČR.    

Celý článek
Knihovna proti koronaviru

Bezpečnostní rada státu přijala kvůli šíření koronaviru preventivní opatření, která mají omezit další šíření viru. Tato opatření se týkají i služeb knihovny.    

Celý článek
Další stránka
strana z  63