Novinky v Pragensiích – březen 2020

Zajímají vás nové knihy o Praze, ale domácí knihovnu už máte přeplněnou? Nestačí vám nové publikace prolistovat v knihkupectví? Nevadí, možná už je máme v Pragensiích.    

Celý článek
Učte se s knihovnou nejen v březnu

Přijďte se v březnu na naše pobočky učit nové věci. Proč? Březen je měsíc čtenářů a my jej po vzoru Jana Amose Komenského chceme zasvětit právě učení i osobnímu rozvoji.    

Celý článek
Ediční plán e-knihovny jaro – léto 2020

E-knihovna Městské knihovny v Praze vydává kvalitní literaturu, kterou byste si neměli nechat ujít. Mapujeme i nadále současnou českou prózu i poezii, věnujeme se překladové beletrii. V neposlední řadě se věnujeme i non-fiction. Nový ediční plán e-knihovny na jaro a léto 2020 je zde. Jaké atraktivní tituly chystáme ke stažení?    

Celý článek
Noc s Andersenem 2020

Noc plná dobrodružství – letos už 20.ročník Noci s Andersenem! Připojte se v pobočkách Městské knihovny v Praze.    

Celý článek
Knížkohraní – únor 2020

V únoru 2020 pro vás v Oddělení pro děti a mládež představujeme sbírku básní Robina Krále – Z Kroměříže do Paříže.    

Celý článek
Pobočka Hloubětín nově v centru H55

Hloubětínská pobočka se stěhuje do nových prostor volnočasového centra H55. Pobočku Hloubětín – H55 tak můžete navštěvovat od pondělí 9. března 2020 od 13:00 hodin.    

Celý článek
Pobočka Jezerka otevírá 2. března 2020

V pondělí 2. března 2020 otevíráme pobočku Jezerka, moderní knihovnu, kam můžete přijít na čtení, přednášky i koncerty. Hrát deskové hry nebo se naučit šicím dovednostem.    

Celý článek
Novinky v Pragensiích – únor 2020

Zajímají vás nové knihy o Praze, ale domácí knihovnu už máte přeplněnou? Nestačí vám nové publikace prolistovat v knihkupectví? Nevadí, možná už je máme v Pragensiích.    

Celý článek
Tento týden nepřišel mail s novinkami

Vážení čtenáři, tento týden nepřišel z technických důvodů pravidelný e-mail s novinkami v PDF. Omlouváme se za případné komplikace a děkujeme za pochopení. Tip! Pravidelnou dávku novinek si můžete stáhnout v tomto PDF souboru.    

Celý článek
Pobočka Michle je uzavřena

Pobočka Michle je od pátku 10. ledna 2020 trvale uzavřena z důvodu stěhování do nových prostor. Novou pobočku Jezerka otvíráme 2. března 2020 v rekonstruovaných prostorách bývalé banky v ulici Nuselská 94.    

Celý článek
Jak vyhledávat v novém katalogu

V sérii článků vám budeme postupně představovat nový web. Přečtěte si základní informace o vyhledávání v novém katalogu.    

Celý článek
Hloubětín se stěhuje do H55

Vážení čtenáři, pobočka Hloubětín má zavřeno z důvodu stěhování. Od pondělí 9. 3. 2020 ji najdete v objektu volnočasového centra H55 (Hloubětínská 5). Těšíme se na vás!    

Celý článek
Rezervace na novém webu

V sérii článků vám budeme postupně představovat nový web. Další z článků se týká návodu, jak používat na novém webu službu rezervace.    

Celý článek
Vzácné tisky na veletrhu Památky-Muzea-Řemesla

Oddělení vzácných tisků bude mít svůj stánek na 8. ročníku veletrhu Památky-Muzea-Řemesla, který se uskuteční ve dnech 13.-16. 2. 2020 v nových prostorách PVA EXPO Letňany. Veletrh představuje výjimečnou příležitost pro prezentaci a ukázky záchrany a proměny historických památek a jejich soudobého využití. Nedílnou součástí je také podpora tradičního řemesla.    

Celý článek
Festival Na hlavu 2020

Festival se koná od 6. do 9. února 2020 v Ústřední knihovně. Prostřednictvím filmů doplněných přednáškami odborníků, přibližuje oblast psychologické a psychiatrické péče, spánku, sexuality, umění, drog, virtuální reality a mnoha jiného. Návštěvou přispíváte na destigmatizační aktivity NÚDZ.    

Celý článek
Další stránka
strana z  63