Vybíráme
30. 6. 2021, WEBREDAKTOR

V květnu 2021 byly v  Artotéce představeny fotografie Leony Bažant Telínové, jejíž tvorba přesahuje do dalších výtvarných oborů, jako je malba nebo loutkové divadlo. Prohlédněte si výstavu ve fotogalerii!

Telona: Město, kam se ztrácí hračky a jiné příběhy

Autorka fotografii nevyužívá pro záznam skutečnosti, ale spíše jako médium, jehož pomocí vytváří svébytná výtvarná díla. Krajina prozářená úplňkem, divoce rostoucí podivné houby nebo zářící okna paneláku vznikají na stole v ateliéru, který fotografka sdílí se svým manželem, scénografem a loutkářem Honzou Bažantem. Jako inspirace jí přitom slouží nejen všudypřítomné loutkářské harampádí, ale i samotný princip stínového divadla. Vystaveny byly také fotografie ze souboru Malý les, které byly oceněny americkým magazínem All About Photo a právě vycházejí v tištěné podobě jeho nového čísla s tématem shadows (stíny).

Prohlédněte si výstavu ve fotogalerii!

Mohlo by vás zajímat

Artotéka je součástí pobočky Opatov. Půjčujeme obrazy domů. Nabízíme umělecké reprodukce českých a světových malířů. Máme rozsáhlou sbírku grafik českých umělců druhé poloviny dvacátého století. Reprodukce malířských děl máme k půjčení v rámech i ve formě volných listů. Grafiky rámované nebo paspartované.

Každý měsíc pořádáme ve foyer pobočky Opatov výstavu, na níž představujeme současné výtvarné umělce – grafiky, malíře, ilustrátory, fotografy či sochaře. Připravujeme besedy a přednášky pro školy i návštěvníky knihovny.

Představujeme Artotéku – video na YouTube