17. 12. 2021, WEBREDAKTOR

V prosinci 2021 pro vás Divadelní a filmové oddělení připravilo nové knihy od francouzského myslitele a básníka Antonina Artauda, kontroverzní vzpomínky Woodyho Allena a pojednání o Dramaterapii.

Kromě knih nabízíme i dvd s původními filmy, divadelní hry a scénáře.

Artaud, Allen a Dramaterapie

Nové vydání textů Antonia Artauda přináší objevné eseje francouzského básníka, dramatika, teoretika a herce, jehož dílo vyrostlo z meziválečné avantgardy a mělo silný vliv na moderní myšlení o divadle i na pochopení autenticity v literární tvorbě.

Slavný režisér Woody Allen ve svých pamětech nic neskrývá a jeho pohled na vlastní bouřlivé životní osudy nepostrádá humor. Svým šťavnatým vypravěčským stylem vykládá, jak došlo k tomu, že posléze přeběhl k filmu; provede nás celou svou dlouhou režisérskou kariérou.

Publikace Dramaterapie je nejen textem pro studenty psychologie, speciální pedagogiky a příbuzných oborů, ale i zajímavým nahlédnutím do jedné z technik arteterapie pro laickou veřejnost. Psychoterapeuti, vychovatelé i vedoucí dramatických kroužků zde mohou najít inspiraci a informace o stále se rozvíjejícím oboru.

Mohlo by vás zajímat