Ukrajina
12. 4. 2022, WEBREDAKTOR

Poslouchejte hudbu z Ukrajiny online nebo si půjčte významné ukrajinské interptety i skladetele v knihovně. Playlist pro vás vytvořila Zuzana Milerová z Hudebního oddělení Ústřední knihovny.

Vladimir Horowitz a Valentyn Sylvestrov

I nadšení a věrní milovníci klasické hudby si vždy nemusí uvědomovat, z jakých základů vyrůstají interpretační a skladatelské hvězdy, která nám dala Ukrajina. Mezi takové hvězdy patří například Vladimir Horowitz a Valentyn Sylvestrov jejichž nahrávky najdete v našem katalogu a můžete si je půjčit. .

Foto: Concertpianist Vladimir Horowitz in Concertgebouw in Amsterdam Horowitz na aflo, Bestanddeelnr, Wikimedia Commons.

Hudba z Ukrajiny v Music Online

Poslechněte si ukrajinskou tradiční i jinou hudbu online v databázi Music Online. Co databáze nabízí? Přehrávání unikátních nahrávek.Největší kolekce jazzu online. World music, vážná hudba. Encyklopedie tradiční a regionální hudby. A mnoho dalšího.

K dálkovému přístupu do online databáze potřebujete platnou registraci do knihovny (čtenářský průkaz či online členství), k přihlášení do databáze stačí vyplnit vaše uživatelské jméno (číslo průkazu nebo jméno) a heslo. Obojí se dozvíte a můžete změnit v Mém účtu.

Foto: Obálka nahrávky Music from the Ukraine: Veseli Muzyky.

Mohlo by vás zajímat