Služby
19. 4. 2022, WEBREDAKTOR

Špatně se vám čtou knihy s malým písmem? Chcete se naučit práci s novou, snadno ovladatelnou technologií? Přijďte si k nám půjčit čtečku e-knih! Službě říkáme KnihDoKaps, protože nabízí spoustu e-knih, které se vám pohodlně vejdou do kapsy.

Čtečky na pobočkách

Jaké jsou podmínky služby? Stačí být registrovaným čtenářem. Můžete se zaregistrovat osobně, nebo online. Pak si domluvíte úvodní setkání přímo na některé pobočce, která tuto službu nabízí: Břevnov, Jezerka, Korunní a Opatov. Během tohoto setkání se naučíte se čtečkou pracovat. Až budete „proškoleni“, nahrajeme vám do čtečky e-knihy podle vašeho výběru a čtečku vám půjčíme.

Vybrat si můžete z široké palety našich literárních celků: detektivky, milostné romány, historické romány, válečná literatura, memoáry, naučná literatura, současná česká literatura, česká klasika, světová klasika, výběr Magnesia Litera, poezie nebo literatura v anglickém jazyce. E-knihy všech žánrů najdete ke stažení na www.e-knihovna.cz.

Jak fungují čtečky e-knih?

Čtečka e-knih je lehké zařízení o velikosti menšího sešitu, na kterém můžete mít uloženy a rozečteny třeba i stovky e-knih najednou. Můžete si na ní libovolně měnit velikost písma, abyste zbytečně nenamáhali zrak. Na jedno nabití čtečka vydrží fungovat celé týdny, ale pro všechny případy je nabíječka součástí balení.

Práce se čtečkou je velmi jednoduchá a ovládání je v českém jazyce. Vše vám představíme, vysvětlíme a předáme přehledný manuál, ve kterém jsou všechny důležité kroky popsány. A pokud by se vám doma se čtečkou nedařilo, můžete se na nás kdykoli obrátit na pobočce nebo telefonicky a my vám pomůžeme problém vyřešit, abyste si mohli nerušeně a pohodlně číst.

Mohlo by vás zajímat

Tip! Čtečku si můžete také půjčit na pobočce Smíchov, jestliže je vám alespoň 15 let a jste registrovaným čtenářem. Čtečku si můžete rezervovat obvyklým způsobem. Jak funguje rezervace – čtěte zde >>>.