Vybíráme
12. 8. 2021, WEBREDAKTOR

Do konce října 2021 si můžete ve vyřazeném Bibliobus IVECO zahrát únikovku. Kde? Před průmyslovým palácem Výstaviště Holešovice.

Jděte po stopách zakletého knihovníka

Bibliobus IVECO odchází po sedmnácti letech provozu do zaslouženého důchodu. A jako překvapení na rozloučenou jsme jeho interiér proměnili v únikovou hru, kterou si nyní můžete zahrát. Budete hledat zakletého knihovníka.

Temnota, která brání spisovatelům dokončit jejich díla, se dere do našeho světa. Náš kolega, knihovník Tomáš Krátký, se rozhodl s ní bojovat, ale zmizel. Jděte v jeho stopách, odhalte tajemství knihovny, zachraňte knihovníky a porazte temnotu jednou pro vždy.

Bibliobus s únikovkou najdete zaparkovaný na volné ploše před průmyslovým palácem Výstaviště Holešovice. Po dobu konání akce Svět Knihy je únikovka v provozu bez nutnosti rezervace. Tip! Mapka areálu ke stažení [PDF, 1631 kB].

Na únikovku se objednávejte předem. Jak na to?

  • Na tomto odkazu si vyberete z nabízených termínů.
  • Pošlete mail na adresu: unikovka@mlp.cz kam napíšete datum a čas, kdy si chcete přijít zahrát a přezdívku pod kterou si přejete rezervaci založit (jméno týmu).
  • Rezervace se budou propisovat do kalendáře, který je veřejný a v rámci GDPR nedoporučujeme uvádět jméno.
  • V okamžiku, kdy Vám přijde potvrzovací mail s ověřovacím kódem je Vaše rezervace platná.
  • Hra trvá 30minut a je vhodná pro skupinky 2–5 osob.

ÚNIKOVKA V KALENDÁŘI AKCÍ

Poděkování

Hra vznikla v rámci kurzu školy herního vývoje GameDevHub. Kurz vedl Martin Vaňo. Děkujeme tvůrcům hry: Elišce Heřmanské, Lukáši Veselému, Markétě Majerové a Martinu Váňovi a designérkám z Nuclear Valkyries na s Míšou Špačkovou.

Podmínky pro návštěvníky akcí

Návštěvníci kulturních a vzdělávacích akcí musí splňovat podmínky dle aktuálně platného mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví. Podrobnosti čtěte na www.mlp.cz/podminkyucasti.