Služby
25. 2. 2022, WEBREDAKTOR

Knihovna se postupně vrací ke komunitním aktivitám. Jedna z oblíbených činností jsou deskovky. Co nabízíme? Deskové hry si můžete půjčit domů, ale můžete je u nás taky hrát.

Krátké povídání připravil Jaroslav Rajl, který má deskovky na starosti.

Deskovky na doma

Vybírat můžete z víc než 500 deskovek. Jak na to? Stačí si je vyhledat v katalogu, pak si je jednoduše rezervovat a půjčit si deskovku domů. Máme hry pro každého. Pro jednotlivce, páry, rodiny, i velké skupiny. Hry pro nejmladší čtenáře, puberťáky, teenagery, starší i nejstarší hráče a čtenáře. Pozor! Je třeba být naším čtenářem.

Pestrá je i tematická nabídka her. Jaké deskovky na vás čekají? Hry na motivy knih i filmů, ze světů fantastických i sci-fi prostředí. Hry historicky věrné, hry abstraktní, kooperační, kompetitivní, deduktivní, vědomostní, válečné, budovatelské, party hry. Hry v češtině i hry v cizím jazyce.

Právě tak si můžete vybrat, jak dlouho si s deskovkami budete hrát. Máme hry na deset minut do vlaku i hry na několik desítek hodin, u kterých vám nehrající protějšek zatím připraví oběd, večeři i pozdní noční snack. Zkrátka a dobře. Výběr je víc než slušný.

Deskovky na zábavu v knihovně

Deskovky můžete hrát i na jednotlivých pobočkách. Jak to zjistíte? Stačí se podívat do kalendáře akcí na našem webu a tam zjistíte, zda se na některé z poboček aktuálně hrají deskovky. Tip! Chcete zeptat na cokoliv, co se deskovek u nás týká? Psát můžete na e-mail knihovna@mlp.cz , nebo se můžete ptát v naší facebookové skupině Deskovky v knihovně.

V této skupině se navíc objevují nejnovější informace o našem deskoherním fondu. A je to také nejpřímější komunikační kanál. Věříme, že vás hraní deskovek chytne a už nepustí, a že si zahrajete doma nebo i nás v knihovně.

Připravil Jaroslav Rajl, Oddělení metodiky služeb

Mohlo by vás zajímat