Vybíráme
24. 10. 2022, WEBREDAKTOR

Přijďte v listopadu do Ústřední knihovny na 3KinoFest – přehlídku středoevropského filmu.

Devátý ročník soutěžního filmového festivalu 3KinoFest se koná od středy 9. listopadu 2022 do úterý 15. listopadu 2022 a uvede ty nejzajímavější filmy z Polska, Slovenska, Maďarska a České republiky.

Vstupenky si můžete koupit online nebo osobně v pokladně sálů Ústřední knihovny. Podrobný program na www.mlp.cz/kino a www.3kino.cz, kde také bude možné zakoupit festivalové akreditace. Projekce budou probíhat v sálech Ústřední knihovny a na různých místech Prahy je až do 18. listopadu připraven také doprovodný program. Jak se k nám dostanete? Metrem A, tramvají číslo 17 a 18; autobusem číslo 207 a 194.

Program:

II. Vítězný film – Sonáta

Kde: Ústřední knihovna – MALÝ SÁL
Kdy: 14.11.2022 | 19:00
Vstupné: 80 Kč
KOUPIT VSTUPENKU
Opakovaná projekce oceněného filmu, který se umístil na druhém místě. Grzegor Płonka byl dlouho považován za autistu. Až ve čtrnácti letech se přijde na to, že má vadu sluchu. Pozdní, ale správná diagnóza pomůže objevit chlapcův nevídaný hudební talent. Film je natočený podle skutečné události.

III. Vítězný film . Apokawixa

Kde: Ústřední knihovna – MALÝ SÁL
Kdy: 15.11.2022 | 19:00
Vstupné: 80 Kč
KOUPIT VSTUPENKU
Opakovaná projekce oceněného filmu, který se umístil na třetím místě. Příběh skupiny středoškoláků, kteří jsou „unaveni“ pandemií, karanténou a zprávami o ekologických katastrofách. Jaká je čeká budoucnost? Přežije svět další otřesy? Tyhle otázky začnou znít naléhavě v momentě, když teenageři dostanou pozvání na večírek do luxusního přímořského sídla otce jednoho z nich.

Mohlo by vás zajímat

V jeho rámci bude poprvé po sto letech vystaven znovuobjevený obraz polské malířky Tamary Łempické v Rezidenci primátora hl. m. Prahy, a to pouze na 24 hodin. Pasáž domu U Nováků (Vodičkova 30) oživí výstavy, diskusní pořady a speciální filmové projekty v 3KinoCentrále (V Jámě 699/1), které jsou součástí doprovodného programu. Návštěvníci se také mohou těšit na výstavu kostýmů a rekvizit Barrandov Studio Fundus, relaxační jógu na filmovou hudbu pod vedením herečky Petry Špindlerové, či výstavu fotografií Oldřicha Škáchy, dvorního fotografa Václava Havla.