Vybíráme
31. 1. 2023, WEBREDAKTOR

Knihovna, to je jedna velká „událost“. Po celý únor můžete navštívit přednášky, filmové projekce, literární večery nebo komunitní dílny.

Akce v sálech Ústřední knihovny

Akce se konají v sálech Ústřední knihovny na Mariánském náměstí.
Jak se k nám dostanete? Metrem A, tramvají číslo 17 a 18; autobusem číslo 207 a 194. Vstupenky si můžete koupit online nebo osobně v pokladně sálů.

Malý princ

Kde: Ústřední knihovna – MALÝ SÁL
Kdy: 19. 2. 2023 | 15:00
Vstupné: 150 Kč
KOUPIT VSTUPENKU
I když letadlo ztroskotá a vypadá to opravdu beznadějně, stačí jen jiskřička fantazie a blízkosti někoho, kdo nás má rád, kdo vysloví tu známou větu, že: „To, co je důležité, je očím neviditelné.“ A my se rozběhneme napít ze studny ukryté kdesi v poušti a dostaneme znovu sílu. A i když Malý princ nezůstane s námi, přece ho uslyšíme, jak se chechtá z jedné maličké hvězdy nad naší hlavou. Hraje soubor Loutky v nemocnici. Pro děti od pěti let. Zlevněné vstupné pro děti 100 Kč.

Barokní stůl si nezadá s barokní architekturou

Kde: Ústřední knihovna – MALÝ SÁL
Kdy: 21. 2. 2023 | 17:00
Vstupné: 50 Kč
KOUPIT VSTUPENKU
Cyklus přednášek o kultuře stolování Evropy. Barokní dvůr francouzského krále Ludvíka XIV. proslul svou honosností a opulentností. Způsob jeho stolování – service a la française – přebírala na konci 17. a v 18. století nejen francouzská šlechta, ale časem i všechny významné šlechtické dvory Evropy. Přednáší Mgr. Milan Svoboda z Filosofické fakulty UK.

Akce na pobočkách

Akce se konají na našich různých pobočkách. Adresu zjistíte kliknutím na jméno pobočky u konkrétní akce.

Lali cvičí jógu

Kde: Lužiny
Kdy 10. 2. 2023 | 10:00
Vstupné zdarma
Pobočka Lužiny zve na interaktivní pořad pro děti a rodiče. Nabízíme hrané pohádky, kreativní aktivity, hravé cvičení a mnohé další. Pořad je určen dětem ve věku od dvou do pěti let v doprovodu dospělých. Ke konci si mohou rodiče s dětmi vytvořit malý výrobek. Pozor! Je třeba si rezerovat místo na telefonním čísle + 420 770 130 281, e-mailové adrese: olga.vlasakova@mlp.cz nebo osobně v pobočce.

Čtení na zimní měsíce

Kde: Dům čtení (Ruská)
Kdy: 15. 2. 2023 | 18:00
Vstupné zdarma
Čtenářský klub. Nové knihy poslední doby a tipy na zimní a též i jarní literární události vám představí dramaturg Domu čtení Josef Straka. Těšíme se na vaše čtenářské zážitky a doporučení.

Střihy a jak na ně?

Kde: Jezerka
Kdy: 23. 2. 2023 | 16:30
Vstupné: 10 Kč
V kurzu se naučíte měření postavy, určení vaší velikosti. Jak si zhotovit oděvní střih z časopisu a přenést ho na střihový papír. Vysvětlím vám, jak se střihem dále pracovat a upravit si ho na vlastní postavu. Kurz je vhodný i pro úplné začátečníky. Pozor! Je třeba si rezervovat místo osobně na pobočce nebo mailem na atelier@mlp.cz. Akce je určena pro čtenáře s platným čtenářským průkazem. Akce je určena pro čtenáře s platným čtenářským průkazem.

Mohlo by vás zajímat

Chcete mít přehled o tom, jaké akce pořádáme? Chcete dostávat informace o filmových projekcích nebo koncertech? Nechte si zasílat pozvánky na akce e-mailem!