Vybíráme
10. 3. 2023, WEBREDAKTOR

Jaká je cena bezpečí? Na to se bude ptát dvacátý pátý ročník festivalu Jeden svět. Filmy hrajeme v Ústřední knihovně od čtvrtka 23. 3. do čtvrtka 30. 3. 2023.

Zdá se, jako by současným světem otřásala jedna krize za druhou. Válka na Ukrajině, energetická krize i změny klimatu. To vše jsou témata, která Jeden svět nemůže přehlížet. Festival každoročně přináší do kin desítky dokumentárních filmů o lidských právech a jejich porušování. Pro letošní ročník zvolil téma Cena bezpečí. Podrobnosti o festivalu a materiály ke stažení najdete na webu www.jedensvet.cz.

Projekce a přednášky se konají v sálech Ústřední knihovny na Mariánském náměstí. Jak se k nám dostanete? Metrem A, tramvají číslo 17 a 18; autobusem číslo 207 a 194. Základní vstupné je 130 Kč a lístek si můžete koupit online po rozkliknutí linku s danou projekcí.

Projekce v Ústřední knihovně

Čtvrtek 30. března 2023


Ilustrační obrázek z filmu Skleněný strop

Mohlo by vás zajímat

Jeden svět online – přístupný kdykoliv a odkudkoliv. Festival myslí i na návštěvníky a návštěvnice, kteří nemají možnost přijít na projekci do jednoho z festivalových měst. V době pandemie koronaviru spustil festival VOD platformu Jeden svět online, kde lze v průběhu celého roku odkudkoliv v České republice zhlédnout nejlepší dokumenty z minulých ročníků festivalu.

K letošnímu pětadvacátému výročí jsou od ledna na adrese www.jedensvetonline.cz dostupné další nejvýraznější snímky z uplynulých ročníků. Vybrané filmy z letošního ročníku budou na Jednom světě online dostupné od 3. do 16. dubna 2023.