Vybíráme
22. 5. 2024, WEBREDAKTOR

Multižánrový festival se koná na lodi Avoid Floating Gallery na pražské náplavce od 27. června do 18. července 2024.

11.ročník: Cesta ke světu a sobě samým

Člověk je jako kontinent. Rozpíná se, rozvíjí. Uvnitř sebe, navenek. Předurčuje ho místo, kde se narodí a komu. A také to, jakým směrem se v určitý okamžik vydá, s kým a proč.

Tématem letošního ročníku je cesta. Rádi bychom publiku představili cesty, po kterých je možné se bezpečně a s jistou dávkou zvědavosti vydat. Čekají na nás cesty k sobě, k druhým, zamyslíme se nad aktuálním směřování Evropy, nad umělou inteligencí nebo si vyslechneme příběhy žen, které mají odvahu cestovat samy.

Tip! Pusťte si pozvánku na YouTube.

Cesty ke světu: večer na aktuální témata

Kde: Avoid Floating Gallery
Kdy: 27. 6. 2024 | 19:00
Jak se proměňuje vztah ke světu, ve kterém silně rezonují fenomény, jakými jsou umělá inteligence, dezinformace, klimatická změna nebo genderové role? A co když si zároveň uvědomujeme, že navzdory změnám je svět v některých momentech nehybně stejný?
Diskutující: Vojtěch Pecka, sociolog Patrick Zandl, internetový novinář a spisovatel. Moderuje Josef Straka. Hudba: akordeonistka Jana Bezpalcová, Magdaléna Perić a Dagmar Plamperová.

Mohlo by vás zajímat:

Cesty ke světu a naše role v něm

Kde: Avoid Floating Gallery
Kdy: 2. 7. 2024 | 19:00
Studenti z různých oborů na FF UK se zamýšlejí a diskutují o současném světě a o rolích, kterou v něm mají. Večer je pořádán ve spolupráci s Ústavem politologie FF UK, děkanátem a Studentskou radou.
Moderuje Martin Štefek, vedoucí Katedry politologie FF UK. Hudba: zpěvačka, violoncellista a skladatelka Dorota Barová.

Mohlo by vás zajímat:

Cesty k sobě

Kde: Avoid Floating Gallery
Kdy: 9. 7. 2024 | 19:00
Jak může svět a jedinci v něm čelit nárůstu deprese, úzkostí, stresu? Jak vše uchopit a pojmenovat, ale hlavně účinně pomoci a definovat si svůj vztah ke světu, cestu k sobě hledají psycholožky, zabývající se krizovou intervencí.
Diskutující: Daniela Vodáčková, Karolína Faberová. Moderuje Josef Straka.

Mohlo by vás zajímat:

Cesta: zdolávání překážek

Kde: Avoid Floating Gallery
Kdy: 11. 7. 2024 | 19:00
Ženy, které se v jednu chvíli rozhodly vydat se na cestu. Zdolávat překážky, klást si před sebe malé i velké výzvy. Někdo vyrazí za babičkou pěšky na Slovensko, někdo zdolá čtyři osmitisícovky a dostopuje z Prahy do Vladivostoku.
Účinkující: Kateřina Mandulová, Eva Pinďáková. Moderuje Dagmar Plamperová.

Mohlo by vás zajímat:

Cesty: vztahy k druhým

Kde: Avoid Floating Gallery
Kdy: 16. 7. 2024 | 19:00
Jaká je povaha dnešních vztahů, partnerský i těch mezilidských? Jak vůbec definovat partnerský či jiný vztah v čase sociálních sítí, umělé inteligence, neustále se zrychlujícího, ale především proměňujícího se světa. Jak tento svět vstupuje do naší intimity? One man show psychoterapeuta a spisovatele Honzy Vojtka.

Mohlo by vás zajímat:

Bloudění a hledání míst a cest

Kde: Tramvajová zastávka Kublov
Kdy: 18. 7. 2024 | 18:00
Poznat krajinu hlavního města bez mobilních aplikací může být velké i osvobozující dobrodružství. Projdeme vilovou čtvrtí, parky, městskou džunglí i lehce nevzhlednými pasážemi města, abychom vystoupali na vrchol, kde nás čeká příjemné hudební osvěžení. Našimi průvodci budou básníci-chodci, pro které je chůze základní životní jistotou a též minibibliobus Oskar, který nás bude čekat na čtyřech místech naší vycházky.
Účinkující: bibliobus Oskar. V cílové zastávce na Dobešce vystoupí písničkářka Šárka Mattová.

Mohlo by vás zajímat:

Vstup na všechny akce je zdarma. Jak se k nám dostanete? Loď Avoid Floating Gallery se nachází na náplavce u zastávky Výtoň, kde zastavují tramvaje 2, 3, 7, 17, 21. Na všech akcích bude přítomen bibliobus Oskar, kde se můžete zapsat do knihovny, prodloužit si platnost průkazu, nebo vrátit či půjčit knížky.

Tip! Velký balík cestovatelských i putujících e-knih na celé léto!

Ilustrační obrázky: Pixabay.com.