Vybíráme
30. 10. 2020, WEBREDAKTOR

Poslechněte si podcast besedy se spisovatelem Martinem Vopěnkou, který představil svůj cestopis Přežít civilizaci – Mých 30 cest za obzor (1983 – 2019.

Martin Vopěnka – Přežít civilizaci

Poslouchejte podcasty z proběhlých přednášek a autorských večerů, které proběhly v sálech Ústřední knihovny. Co je to podcast? Zvukový záznam, který si můžete pustit online a dnes patří k oblíbeným posluchačským formátům. Všechny naše podcasty najdete na adrese https://soundcloud.com/knihovna.

Záznam besedy se spisovatelem a cestovatelem Martinem Vopěnkou, který představil svůj cestopis Přežít civilizaci – Mých 30 cest za obzor (1983 – 2019). Sám autor ke kize říká: „Je to příběh mých cest, ale také mého života. A můj život je zase příběhem téhle země a téhle doby. Doby, kdy jsem nejprve cestovat nemohl a ve svobodě viděl univerzální řešení, ale pak rychle pochopil, že svět se topí v krizích, o nichž jsem předtím neměl ponětí. Je to také příběh cest za obzor – z myšlenkových stereotypů, pohodlnosti a civilizačních návyků. Je to také příběh, který mne samotného překvapil. Překvapilo mne, kolik jsem toho už v životě prožil a jak mne moje cesty obohatily. Zdá se, že je o čem vyprávět.“ Akce se konala 21. září v Ústřední knihovně.

Mohlo by vás zajímat