Video
20. 5. 2021, WEBREDAKTOR

Vydejte se na další virtuální procházku Prahou s knihovníky Vendy a Štěpánem z oddělení Pragensií. V druhém dílu se vypravíte od Národního divadla k Jungmannovu náměstí.

Cyklus Pražské procházky

„Procházka Prahou, to je výkon.“ Takhle to v 80. letech zpívala kapela Pražský výběr. Věděli jste ale, že procházky tuzemskou metropolí můžete podnikat bez davů turistů i z pohodlí gauče, na kterém právě sedíte? Třeba prostřednictvím mobilního telefonu?

Přejete si vidět gotická žebroví starobylých chrámů nebo uzené žebírko na stole pražské nádražky? Rozsvítit plynové lampy a plavit se po Vltavě na jednom z nejstarších parníků? Vendy a Štěpán z oddělení Pragensií vás v cyklu videí Pražské procházky zavedou k slavným památkám i do méně známých zákoutí města. Také vám připomenou tajuplné legendy i zajímavé osudy osobností nerozlučně s Prahou spjatých.

Po Národní třídě a jejím okolí

Tentokrát si projdeme jeden z hlavních pražských bulvárů – Národní třídu. Čekají tu na nás nejen díla špičkových architektů, ale také umělý strom nebo nejstarší dopravní značka v Praze.