Vybíráme
2. 5. 2022, WEBREDAKTOR

Vyhlašujeme druhý ročník literární soutěže O knihovnickou sovu.

To by mě ani ve snu nenapadlo

Navazujeme na úspěch z loňska, kdy jste nám zaslali na 80 povídek. Věříme, že i letošní téma vás zaujme. Zvolili jsme slova, která každý z nás jistě řekl nejednou – „To by mě ani ve snu nenapadlo“. Téma široké, podněcující vzpomínky a snad i fantazii.

Vzpomeňte si, kolikrát v životě vás ani nenapadlo, co všechno se může stát. Jaká překvapení, poznání, náhody člověka potkají. Že jste lásku svého života potkali až v pokročilém věku? Ten bungee jumping jste nakonec přece jen skočili? Že jsou věci, ve kterých jste překonali sami sebe? Stejně tak málo kdo z nás by uvěřil, že v roce 2022 vypukne v Evropě válka. V oněch „že“ bychom mohli pokračovat ještě dlouho, ale dáme stop. Téma „To by mě ani ve snu nenapadlo“ je v tuto chvíli jen vaše, naši milí pisatelé. Těšíme se na vaše povídky.

Soutěž je určena pro dospělé autory. Téma soutěže: „To by mě ani ve snu nenapadlo.“ Soutěžním žánrem bude povídka, rozsah je maximálně 5 normostran (9000 znaků včetně mezer). Své příspěvky posílejte psané v textovém editoru (MS Word, Libre Office, Open Office), nebo ve formě strojopisu. Uzávěrka soutěže je 30. června 2022. V porotě usednou knihovníci Městské knihovny v Praze. Vítězné práce budou ohodnoceny diplomem a knižními cenami při slavnostním vyhlášení, které proběhne v září 2022. Součástí akce bude čtení nejlepších děl.

Tip! Stáhněte si všechny potřebné informace! [PDF, 681 kB]

Podmínky soutěže

  • Přijímána budou pouze původní díla, která nebyla dosud publikována ani přihlášena do jiných soutěží.
  • Každý z účastníků může do soutěže poslat pouze jednu práci
  • Dílo nesmí překročit stanovený rozsah
  • Zasláním soutěžního příspěvku účastníci udělují souhlas Městské knihovně v Praze k případné tiskové reprodukci ve sborníku, redakčním úpravám a zveřejnění díla na webových stránkách Městské knihovny v Praze

Své práce společně se jménem, věkem a e-mailovým kontaktem prosím zasílejte na e-mailovou adresu dilna@mlp.cz Na stejnou adresu můžete směřovat i všechny své dotazy. Případně lze využít i poštovní adresu:

Městská knihovna v Praze
Ústřední knihovna – Dílna
Mariánské náměstí 1
115 72 Praha 1