E-knihy
16. 3. 2023, WEBREDAKTOR

Co nového můžete stahovat v e-knihovně v březnu 2023? Příběhy Boženy Benešové a Hany Bořkovcové nebo fantastický román z roku 1918.

Tip! Všechny novinky můžete stahovat v katalogu nebo si prostudujte náš výběr.

Benešová, Božena: Myšky

Raný povídkový soubor české básnířky a spisovatelky 1. poloviny 20. století.

Povídková sbírka Myšky, vydaná poprvé roku 1916, obsahuje pět povídek, v jejichž centru jsou vesměs ženské hrdinky. Na půdorysu příběhů o střetávání jejich snů a představ s vesměs maloměstským a mužsky pragmatickým světem vydává autorka mimo jiné svědectví o dobovém postavení žen.

STÁHNĚTE SI

Bořkovcová, Hana: Soukromý rozhovor

Příběh, ve kterém vypravěčka promlouvá se svým někdejším dětským „já“ a ve vzpomínkách rekapituluje a obhajuje svůj život.

Táta, máma a dvě děti, rodina jako mnoho jiných. Jenže v roce, ve kterém mladší ze sourozenců David slaví své třetí narozeniny, se v Německu dostává k moci Hitler a malému Davidovi zbývá deset let života. Jeho starší sestra přežila pobyt v koncentračním táboře a ve stáří vzpomíná na minulost a na dlouhou řadu těch, s kterými ji sdílela, ale které už žádná budoucnost nečekala. Román je psán ve formě rozmluvy mezi starou ženou a dítětem, jakým kdysi bývala a před kterým se snaží obhájit svůj život i víru.

STÁHNĚTE SI

Piskoř, Karel: Démon lidství

Fantastický román z roku 1918 s tématem rozdvojení člověka.

Pozapomenutý autor Karel Piskoř se v české literatuře stal jedním z průkopníků žánrové fantastiky. Román Démon lidství, vydaný poprvé roku 1918, nezapře inspiraci východní spiritualitou a také dílem R. L. Stevensona. Jeho hrdina jménem Hygin Kent v něm pomocí chemické substance uskuteční rozdvojení osobnosti a materializaci vlastního alter ega.

STÁHNĚTE SI

Ilustrační obrázek v perexu: Pixabay.com.

Jak stáhnout e-knihu

E-knihy vybírejte na stránce e-knihovna.cz

  • Najdete na ní TOP žánrové a tematické výběry (detektivky, cestopisy,dramata aj.).
  • Přehled všech dostupných e-knih se otevře po kliknutí na odkaz E-KNIHY (zcela dole) či VÍCE (na stejném řádku zcela vpravo).
  • Při výběru vám může pomoci filtr UPŘESNIT HLEDÁNÍ.
  • Podrobnosti o vybraném titulu naleznete po kliknutí na obálku knihy.
  • Kliknutím na tlačítko ZÍSKAT u vybraného titulu zobrazíte nabídku formátů ke stažení nebo k prohlížení online.
  • Zvolte vhodný formát pro vaše zařízení: PDF na monitory, EPUB pro čtečky, tablety a telefony, PRC pro čtečky Kindle.