E-knihy
6. 6. 2023, WEBREDAKTOR

V červnu jsme připravili dobrodružnou klasiku, kterou ocení starší děti i věčně „mladí“ dospělí.

Připravili jsme výběr dobrodružné klasiky, kterou si můžete stáhnout. Tematická dávka se sestává z těchto titulů: Hrabě Monte Cristo, Veliké Magisterium, Lovci mamutů, Robinson Crusoe, Minehava, Barí, syn Kazanův, Vlčák Kazan, Povídky rybářské hlídky, Dlouhý lovec, Junáci na Otavě, Strýček indián, Osada Havranů, Volání rodu, V šeru dávných věků, Hrdina Nik, Ostrov pokladů, Knihy džunglí, Poklad na Stříbrném jezeře, Sandokan, Dva roky prázdnin, Vinnetou, Stopy v divočině a Dva divoši

Tip! Všechny tematické e-knihy můžete stahovat v katalogu nebo si prostudujte náš výběr níže.

Štorch, Eduard: Lovci mamutů

Román ze starší doby kamenné o životě jedné pravěké lovecké tlupy a její cestě z okolí Věstonic až na území Velké Prahy.

Napínavý příběh o putování hlavních hrdinů Kopčema a Veverčáka, všech jejich dobrodružstvích, jejich vynálezech. Čtenář se současně seznamuje s pravěkou látkou, získává základní vědomosti o paleolitické společnosti.

STÁHNĚTĚ SI

Curwood, James Oliver: Vlčák Kazan

Dobrodružný příběh o vztahu zvířat a lidí je zarámován obrazem nedotčené kanadské přírody.

Strhující příběh severského vlčáka, který získal své jméno pro svou velikost a neohroženost, je plný napětí a dobrodružství. Kazan utíká po špatných zkušenostech s lidmi do divočiny a začíná život divokého zvířete se všemi obtížemi a krásou.

STÁHNĚTĚ SI

Dumas, Alexandre: Hrabě Monte Cristo

Klasický historicko-dobrodružný román o zradě a spravedlivé pomstě je i barvitým obrazem francouzské společnosti 1. pol. 19. stol.

Osudovou souhrou nepříjemných náhod je mladý lodní důstojník Edmond Dantes bez soudu uvězněn v krutém žaláři tvrze If. Po čtrnácti letech zoufalství a beznaděje, mu zabliká světélko naděje. Po smrti jediného přítele abbého Farii se převlečený do jeho rubáše nechá hodit do moře. Útěk se podaří a Dantes naplánuje pomstu všem, kteří mu ublížili. Hrabě Monte Christo je spolu se Třemi mušketýry jednou z nejvýznamnějších a nejznámějších Dumasových knih, ve které autor mistrovsky vylíčil barvitou historii Francie první poloviny devatenáctého století a zároveň kriticky poukázal na nešvary tehdejší společnosti, které jsou od těch dnešních téměř k nerozeznání.

STÁHNĚTĚ SI – PRVNÍ DÍL
STÁHNĚTĚ SI – DRUHÝ DÍL

Defoe, Daniel: Robinson Crusoe

Klasický dobrodružný román o osudech anglického námořníka, ztroskotavšího na opuštěném ostrově.

Životní dílo anglického osvícenského novináře a spisovatele Daniela Defoa dalo vzniknout celému subžánru dobrodružné literatury – robinsonádám, příběhům o osamělých trosečnících a jejich boji o přežití. Tento původní Robinson je synem obchodníka v Yorku, který se proti otcově vůli vydává splnit si své sny o zámořských plavbách. Hned ta první ale končí ztroskotáním a Robinson stráví celých 28 let na pustém ostrově, kde přežití závisí jen na jeho nápaditosti, odvaze a činorodosti. Jeho samota končí až po dlouhé době, kdy ze zajetí lidojedů, kteří připlují na ostrov, zachrání domorodce, jehož pojmenuje Pátek. Pozdější boje s domorodci i piráty pak vedou k tomu, že Robinson získá loď, na níž se může vrátit domů.

STÁHNĚTĚ SI

Stevenson, Robert Louis: Ostrov pokladů

Klasický dobrodružný román, jehož hrdina se s několika přáteli vydává hledat poklad obávaného kapitána Flinta.

Jim Hawkins, baron Trelawney, doktor Livesey se spolu s kapitánem Smolletem vypraví na cestu za pokladem, který před lety ukryl kapitán Flint na neznámém ostrově. Jim ani jeho přátelé zpočátku netuší, že členové jejich posádky jsou z převážné většiny bývalí piráti a jednonohý Silver byl lodním mistrem na lodi kapitána Flinta. Cesta za pokladem se tak značně zkomplikuje.

STÁHNĚTĚ SI

Kipling, Rudyard: Knihy džunglí

Svazek obsahuje dvě Knihy džunglí – soubor zvířecích příběhů, které zůstanou trvalým dědictvím po klasikovi anglické literatury.

Inspirován pověstí o chlapci vychovaném vlky, který se stane pánem zvířat, zasazuje autor své příběhy do autentického prostředí indické džungle, kde se malé dítě ocitne v péči šelem. Od nich se naučí přísným, ale moudrým zákonům, které by podle autora měly platit i pro lidskou společnost. Rychle vyrůstá v nebojácného a spravedlivého mladého muže, nekorunovaného krále pralesa. První kniha líčí Mauglího dětství mezi vlky, objevování moudrostí a zákonů džungle pod vedením medvěda Balúa a další příhody, druhá kniha se odehrává po Mauglího neúspěšném návratu mezi lidi.

STÁHNĚTĚ SI

Jak stáhnout e-knihu

E-knihy vybírejte na stránce e-knihovna.cz

  • Najdete na ní TOP žánrové a tematické výběry (detektivky, cestopisy,dramata aj.).
  • Přehled všech dostupných e-knih se otevře po kliknutí na odkaz E-KNIHY (zcela dole) či VÍCE (na stejném řádku zcela vpravo).
  • Při výběru vám může pomoci filtr UPŘESNIT HLEDÁNÍ.
  • Podrobnosti o vybraném titulu naleznete po kliknutí na obálku knihy.
  • Kliknutím na tlačítko ZÍSKAT u vybraného titulu zobrazíte nabídku formátů ke stažení nebo k prohlížení online.
  • Zvolte vhodný formát pro vaše zařízení: PDF na monitory, EPUB pro čtečky, tablety a telefony, PRC pro čtečky Kindle.

Ilustrační obrázek v perexu:Pixabay.com.