Vybíráme
10. 5. 2023, WEBREDAKTOR

28. ročník mezinárodního knižního veletrhu Svět knihy Praha 2023 se blíží. Knihovna na něm nebude chybět. Těšit se můžete na městského básníka Petra Borkovce a bibliobusy

Praha Město literatury

Brusnice na dálku byla jen holou dlažbou s odlesky lamp

Petr Borkovec – Básník města Prahy 2023

Kde: Sál mluveného slova
Kdy: 12. 5. | 18:00 h
Tomáš Tomášek & Petr Halmay. Veřejné čtení ze sbírek Tomáše Tomáška Hládkov a Petra Halmaye Skrytá kopie. Uvádí Petr Borkovec, čte Petr Halmay.

Borkovec & Tarnovski: Kostely a antikvariáty

Petr Borkovec – Básník města Prahy 2023

Kde: Sál mluveného slova
Kdy: 12. 5. | 19:00 h
Prózy Petra Borkovce a živý soundtrack Járy Tarnovského. Pláže Smíchovského nádraží, lůžkový kostel sv Ignáce, bar Solitude na Žižkově a kos zpívající na Karlově náměstí písničku z 19. století. „V živé akci se prozaické texty Petra Borkovce a zvukové krajiny Járy Tarnovského slévají a prostupují v cosi třetího, co před okamžikem performance neexistovalo,” napsal hudební kritik a dramaturg Pavel Klusák. Právě on stál u vzniku tohoto projektu sbližujícího současnou prózu a experimentální elektronickou hudbu, když oba umělce kurátorsky propojil v rámci posledního ročníku festivalu A Day of Sound.

První fotografie Petra Borkovce pochází z archivu nakladatelství Fra a autorem druhé je David Konečný.

Bibliobusy

Letos nebudeme parkovat pod Maroldovým panoramatem, ale najdete nás u Spirály, kde vám nabídneme místo k posezení, počtení či zahrání si her a samozřejmě i další standardní knihovnické služby. Bibliobusy budou přítomné každý den od 10:00 do 18:00 hodin.

  • Ve čtvrtek 11. května 2023 bude přítomen bibliobus Oskar.
  • V pátek 12. května a sobotu 13. května 2023 velký bibliobus Crossway.

Mohlo by vás zajímat