E-knihy
19. 3. 2024, WEBREDAKTOR

Vojtěch Vacek představuje ediční plán e-knihovny na jaro a léto 2024.

Po dlouhé zimě v záhonech opět začínají pučet sněženky a zlaté deště, slunce nabývá na síle a spolu s jarem přichází i nový ediční plán e-knihovny na první pololetí roku 2024. Ten, kromě spousty skvělého čtení, přinese i knihu s pořadovým číslem 2500.

E-knihy pro vás vydáváme už pěknou řádku let, a díky vaší setrvalé přízni jsme pro Vás přichystali na tisíce světů, příběhů, pozoruhodných postav a podnětných myšlenek, které si můžete kdykoliv volně stáhnout z e-knihovny. Takové množství vydaných titulů zároveň slibuje velikou rozmanitost. A pestrý duch si uchovává i nový ediční plán pro zimu a jaro. A na co se můžete těšit?

Topol, Váchal i velmistři sci-fi

Obálka e-knihy Jaromíra Johna: Večery na slamníku

Tak třeba na knihy spisovatele a básníka Jáchyma Topola včetně nedávno zfilmovaného Citlivého člověka. Pro milovníky okultismu, strašidel a dřevorytu chystáme e-verze autorských knih Josefa Váchala. Tentokrát ale nezůstaneme jen u krásné literatury. Čtenáře nacházejícího zalíbení v moderní historii a osudech, které poznamenala, jistě ocení eseje Pavla Švandy. Chystáme také celou řadu knih scénáristy a profesora Davida Jana Novotného.

Dělá nám radost, že můžeme spolu s vámi vyplout i do žánrových moří a zažít příběhy hned dvou velmistrů sci-fi Jiřího Wolkera Procházky a Josefa Pecinovského. Hojně se urodí i povídek! Pozoruhodně podnětné knihy krátkých próz Petra Pazdery Payna doprovodí snové Divadlo tančících loutek autora a překladatele Alexeje Sevruka, srdečné vyprávění Jindřišky Smetanové nebo Večery na slamníku Jaromíra Johna z prostředí zákopů první světové války.

Současná poezie i zapomenutí autoři

Obálka e-knihy Simony Rackové: Přítelkyně

Také současné poezie se pro nový ediční plán sesbírala hojnost. Zapeklité nuance mezilidských vztahů ohledáme s prvotinou Simony Rackové s názvem Přítelkyně, abychom je následně mohli utopit v neo-dekadentním elixíru Kamila Prince. Zakousneme to básněmi Anety Plškové, Aleše Misaře, Jiřího Studeného, Tomáše Čady a Teodora Kravála.

Jak už míváme ve zvyku, také v letošním roce vybíráme perly z „galerie zapomenutých autorů“. Seznamte se s Františkem Heritesem, Pavlem Albiérim, Petrem Dejmkem či švýcarským romanopiscem Charlesem Ferdinandem Ramuzem. No a v neposlední řadě nás čeká i pořádná dávka klasiky v čele s Paní Bovaryovou, Tristanem a Isoldou.

Zkrátka každý u nás najde, co mu chutná nejlépe.
Přejeme příjemné a prosluněné e-čtení!

Připravil Vojtěch Vacek.

Jak stáhnout e-knihu

E-knihy vybírejte na stránce e-knihovna.cz

  • Najdete na ní TOP žánrové a tematické výběry (detektivky, cestopisy,dramata aj.).
  • Přehled všech dostupných e-knih se otevře po kliknutí na odkaz E-KNIHY (zcela dole) či VÍCE (na stejném řádku zcela vpravo).
  • Při výběru vám může pomoci filtr UPŘESNIT HLEDÁNÍ.
  • Podrobnosti o vybraném titulu naleznete po kliknutí na obálku knihy.
  • Kliknutím na tlačítko ZÍSKAT u vybraného titulu zobrazíte nabídku formátů ke stažení nebo k prohlížení online.
  • Zvolte vhodný formát pro vaše zařízení: PDF na monitory, EPUB pro čtečky, tablety a telefony, PRC pro čtečky Kindle.