Vybíráme
7. 5. 2024, WEBREDAKTOR

dětském oddělení Ústřední knihovny pro vás máme připraveny hravé programy, únikové, rodinné i čtenářské hry. 

Tip! Volné termíny našich her najdete v kalendáři na www.mlp.cz/akcedeti.

Hry, které pořádáme

Lovci perel 

Čtenářská hra pro předškoláky a malé školáky. Čtěte vybrané knížky, zodpovězte záludné otázky, sbírejte perličky a hrajte s námi o ceny. Přihlásit se do hry můžete kdykoliv v provozní době knihovny na informačním bodu dětského oddělení, kde také získáte další informace. Knihy zařazené do hry najdete na www.lovciperel.cz

Čtonožka 

Nastražte ouška – přichází Čtonožka. Vybrané pondělky v 17:00 hodin čeká na děti od tří let interaktivní čtení vždy z jedné nové či zajímavé knížky. Na základě přečteného příběhu si pak společně hrajeme, luštíme a děti si také vytvoří malou drobnost, kterou si odnesou domů. Akce je pro volně příchozí rodiče s dětmi. Místo není třeba si dopředu rezervovat.

Valeriina zvířátka 

  Malá Valerie čte ráda knížky o zvířátkách. Ze všech příběhů má nejraději ty s dobrým koncem. Také má moc ráda své plyšáky a živou kočku Mau. Každý večer jim před spaním předčítá ze svých oblíbených knížek. Akce je určena dětem od sedmi let v doprovodu dospělého. Maximální počet hráčů jsou dvě děti. Alespoň jeden hráč musí mít platný čtenářský průkaz! Je třeba si rezervovat místo na telefonním čísle +420 222 113 341 nebo osobně v dětském oddělení Ústřední knihovny. 

 

O kolečko víc s Emou a Tondou 

Proběhněte se kolem bloku knihovny s myšáky Emou a Tondou. Čeká na vás šest po-uličnických zastavení, která vás zavedou z knihovny zpět do knihovny. Hru pro hravé rodiče a zvídavé děti si můžete vyzvednout v dětském oddělení Ústřední knihovny v otevírací době. Není potřeba se objednávat. Hra je vhodná pro děti od osmi let. 

Deskohrátky 

Deskoherní klub pro rodiny s dětmi cca od dvou do šesti let. Hrajeme pravidelně každou středu od 16:00 do 18:00 v dětském koutku. Představíme vám moderní hry pro nejmenší, naučíme vás pravidla a potkáte tu spoustu nových kamarádů a parťáků ke hře. Není třeba se objednávat, dorazit můžete kdykoliv ve vymezeném čase.

Knihovnické bojovky 

V prostoru dětského oddělení si můžete nejen číst nebo hrát deskové hry. Vyzkoušet si můžete i jednu z malých bojovek podle své chuti. Čeká vás pět zábavných her. Knihovnická, mlsná, se zvířátky, koutková a pro malé neposedy. Bojovky jsou určeny dětem mezi třemi a osmi lety. 

Mohlo by vás zajímat

dětském oddělení Ustřední knihovny půjčujeme knihy, časopisy, audio pohádky, filmy i deskové hry. Školám nabízíme seznámení se službami knihovny i tematické besedy a literární dílny. Jsme tu pro všechny, kteří se zajímají o literaturu pro děti a mládež, podporujeme čtenářství, pomáháme dětem s orientací ve světě informací. V naší nabídce nechybí ani různé soutěže, hry, kvízy a workshopy.

Jak se k nám dostanete? Metrem A, tramvajemi číslo 2, 17 a 18; autobusem číslo 207 a 194.

www.mlp.cz/deti
www.mlp.cz/skoly
https://ctenidetem.knihovny.cz/