Tajný život skřítků

Knihovnice a knihovníci z dětského oddělení Ústřední knihovny připravili venkovní hru pro rodiny s malými dětmi. Vydejte se na Malou stranu do Vojanových sadů!    

Celý článek
Pražské procházky: Staré Město – druhý díl

Vydejte se na další virtuální procházku Prahou s knihovníky Vendy a Štěpánem z oddělení Pragensií. V druhém dílu se vypravíte od Národního divadla k Jungmannovu náměstí.    

Celý článek
Online kurzy pro seniory

Ve spolupráci se spolkem Moudrá sovička nabízíme seniorům krátké semináře a poradenství k uživatelským dovednostem pro chytré telefony, tablety, počítače a notebooky.    

Celý článek
Jan Zrzavý

Jan Zrzavý, od jehož narození uplynulo na podzim loňského roku 130 let, patří ke klasikům českého malířství 20. století. Jeho obrazy se v současnosti na trhu prodávají za desítky milionů korun. Tomáš Dušátko ze Vzácných tisků připomíná jeho dílo.    

Celý článek
Kulturní tipy: genderový výklad mýtů a informační války

Jaké online akce pro vás připravujeme v nejbližší době? Těšit se můžete na přednášku o genderově laděném výkladu ugaritských mýtů a přednášku o dějinách jako bojišti informační války .    

Celý článek
BOOKPORT: Světýlko

Antonio Moresco je významným autorem současné italské prózy a představitelem směru, navazujícího na postupy postmoderny i dědictví klasiky. Světýlko je jeho drobnější prózou.    

Celý článek
Konference Re-use centra

Zveme vás na druhý ročník inspirativní konference, který proběhne online 4. června 2021 na našem YouTube.    

Celý článek
BOOKPORT: Láska je osamělá hra

Elia, elegantní, finančně zajištěná a zoufale znuděná dáma si zahrává s city dvou mladých lidí, které její charisma neodolatelně láká.    

Celý článek
Co jste nestihli: Mýty

Proč lidé věří mýtům a jak se mýty postupem času proměňují? Proč dnešní společnost s obtížemi zápasí s hoaxy a teoriemi spiknutí? Na tato témata se zaměřili religionisté v trojdílném cyklu Jana A. Kozáka Proč lidé věří mýtům a v debatě o konspiračních teoriích.    

Celý článek
BOOKPORT: Lepší konec

Román prozaika Bekima Sejranoviće se odehrává ve dvou základních rovinách: uprostřed balkánských hor a v Norsku. V jedné se odehrává milostný příběh, v druhé na něj autor bolestně vzpomíná.    

Celý článek
Podcast: Revoluce stébla slámy

Podcast o knize japonského farmáře Masanobu Fukuoky, která pojednává o životě v souladu s přírodou. Poutavost, jasnost a bystrost Fukuokových myšlenek vedla k tomu, že se tato kniha stala celosvětovým bestsellerem, byla přeložena do 20 jazyků.    

Celý článek
BOOKPORT: Listy ze světa stínů

Doktor Vavřinec Szeghalmi je tak očitý svědek líčící podivuhodné události v dopisech svému příteli.    

Celý článek
BOOKPORT: Magnus

Legenda o radikální proměně středověkého vládce ze sveřepého vikinga v pokorného křesťanského mučedníka, který šel odevzdaně vstříc smrti z rukou svého bratrance, může tematicky připomínat legendu o svatém Václavovi.    

Celý článek
BOOKPORT: Na konec světa

Finský student geologie Lennart Falk se pokouší uniknout složitostem světa a východisko hledá v pobytu v zapadlém sibiřském městečku Nachodka, místě „na konci světa“.    

Celý článek
Kulturní tipy: reportéři, knihy, budoucnost dětí

Jaké online akce pro vás připravujeme v nejbližší době? Těšit se můžete na debatu s Martinem Řezníčkem a Jakubem Szantó, knižní tipy od dramaturgů Domu čtení nebo na přednášku Boba Kartouze o budoucnosti našich dětí.    

Celý článek
Další stránka
strana z  63