Přeskočit na hlavní obsah

Přihlaste se

Abyste se mohli přihlásit, je třeba mít v prohlížeči povolené cookies.
Ještě nemáte účet? Registrujte se
Menu

-

Úvod    Novinky    Fotogalerie    2010    Archiv článků

Archiv článků

Na této stránce najdete archiv fotogalerií z akcí, které jsme pořádali na našich pobočkách.

26. 05. 2010 | Super Admin
Fotografií (23)

Irena Gálová v Ústřední knihovně

26.5. 2010 se v knihovně setkala paní spisovatelka Irena Gálová s dětmi z prvních tříd ZŠ Curie, zapojenými do projektu Jak prvňáčci rostou s knihou. O svých knihách s oblíbenou Lískulkou dětem nejen vyprávěla, ale také jim tuhle holčičku z lískového oříšku přinesla ukázat. Děti se dozvěděly mnoho zajímavého o pozorování přírody i psaní příběhů. Samy se také paní spisovatelky hodně ptaly. Na závěr se jim I. Gálová podepsala do jejich rostoucích notýsků.

11. 05. 2010 | Super Admin
Fotografií (11)

Byl pozdní večer, hrad na vrchu stál...

…byl název neobvyklé akce v Záhřebské. Malí i velcí návštěvníci se spolu s panem učitelem Martinovským vydali po stopách K. H. Máchy. Na své fiktivní pouti plnili různé úkoly, zastavili se na svačinku a vyslechli úryvky ze spisovatelovy tvorby.

05. 05. 2010 | Super Admin
Fotografií (15)

Výstava fotografií a filmových plakátů v ÚK

Ústřední knihovna hostí výstavu fotografií a filmových plakátů studentů oboru Filmová a televizní tvorba Střední průmyslové školy sdělovací techniky. Vernisáž proběhla 5. května.

04. 05. 2010 | Super Admin
Fotografií (10)

Beseda o Patagonii v Bohnicích

4. 5. 2010 se uskutečnila v bohnické pobočce přednáška s promítáním diapozitivů o kulturních a přírodních zajímavostech Argentiny, Patagonie a Chile. Paní Michaela Pokorná zprostředkovala posluchačům své zážitky ze zahraničních cest, které podniká se svým manželem – etnografem.

14. 04. 2010 | Super Admin
Fotografií (11)

Beseda o Laosu na Hradčanech

V knihovně Hradčany se ve středu 14. 4. konala beseda R. a D. Sísových – Sabaidee Lao, spojená s promítáním dokumentárních filmů o Laosu.

14. 04. 2010 | Super Admin
Fotografií (19)

Tereza Brdečková představila novou knihu

Ve středu 14. dubna četla v Ústřední knihovně ze své nové knihy spisovatelka, překladatelka a filmová publicistka Tereza Brdečková. Románovou kroniku Alhambra potom společně pokřtily programová ředitelka Euromedia-Group a nakladatelství Odeon Helena Čudová a vedoucí Ústřední knihovny dr. Marie Čadková.

09. 04. 2010 | Super Admin
Fotografií (44)

VrboCon na Smíchově

Con na vrbě – další z pátečních setkání v knihovně Smíchov. Hosty byli autoři z nakladatelství Straky na vrbě, které již několik let působí jako líheň (nejen) mladých autorů. Hlavním bodem programu byl křest sborníku Žoldnéři fantasie, který nese podtitul Tango s upírem – nechyběla proto ani ukázka tohoto tance. Přibližně padesátka hostů mohla poznat řadu dalších známých spisovatelů, dozvědět se o chystaných novinkách a vůbe si příjemně užít toto páteční odpoledne.

07. 04. 2010 | Super Admin
Fotografií (10)

Autorské čtení Petry Hůlové v Korunní

Ve středu 7.4. v podvečer navštívila pobočku Korunní spisovatelka Petra Hůlová, držitelka cen Magnesia litera, Jiřího Ortena a Josefa Škvoreckého, aby svým čtenářům představila svou novou, již šestou, knihu Strážci občanského dobra. Přečetla z ní i několik ukázek.

06. 04. 2010 | Super Admin
Fotografií (6)

Cestovatelka Radka Tkáčiková na Opatově

úterý 6. dubna proběhla vpodvečer v učebně knihovny Opatov beseda s cestovatelkou Radkou Tkáčikovou, která se se svými posluchači přišla podělit o zážitky z cest po indickém Ladakhu, který je také nazýván malým Tibetem. Kde dodnes je budhismus stále živý a po celá staletí je zde zachována svébytná kultura a život v nězměněré formě.

31. 03. 2010 | Super Admin
Fotografií (26)

Michal Viewegh na Smíchově

Oblíbený český spisovatel Michal Viewegh četl ze své knihy Povídky o lásce a diskutoval se čtenáři nejen o filmové podobě svých knih.

26. 03. 2010 | Super Admin
Fotografií (34)

Noc s Andersenem 2010

pátek 26. 3. proběhla v Ústřední knihovně už 11. Noc slavného dánského pohádkáře – tentokrát se dostavil téměř osobně – J.E. velvyslanec dánského království Ole E. Moesby zapůjčil dětem jeho bustu, sestavenou ze 4000 kostek LEGa, četl Andersenovu pohádku Císařovy nové šaty a ocenil výherce kvízu o Dánsku. Ve společnosti PhDr. Zuzany Kopencové a Kateřiny Cíhové si prohlédl knihovnu a poté popřál dětem dobrou noc – tedy veselou zábavu.

26. 03. 2010 | Super Admin
Fotografií (6)

Vlaky, mašinky, lokomotivy aneb Noc s Andersenem v Záhřebské

26.3.2010 strávily děti z SoZŠ Integrál Jana Masaryka podvečer v knihovně Záhřebská. Půjčovna se na dvě hodiny změnila ve výdejnu jízdenek, kde se děti od pracovníka ČD dozvěděly o historii i současnosti železnice. Za pomoci knihovnice a ředitelky školy vyhledávaly v knihovním fondu informace a zajímavosti o železniční dopravě a plnily soutěžní úkoly. Pak se vrátily do školy, kde jejich program pokračoval až do sobotního dopoledne.

25. 03. 2010 | Super Admin
Fotografií (9)

Viki Shock a studenti literární akademie

V pobočce Hostivař se ve čtvrtek 25. března v podvečer sešli autoři spjatí s Měststkou knihovnou v Praze i studenti Literární akademie. Mezi hosty patřil Viki Shock, knihovník z pojízdné knihovny, který již vydal několik básnických i prozaických knih.
O bezprostřednost a vtip se postaral student Literární akademie René Nekuda, kterému na jaře vychází kniha povídek pro mládež „Nahoře bez…a dole taky“. Mezi pozvanými byla i Romana Šimlová, která studuje obor Tvůrčí psaní a publicistika. Výše uvedené představila místní knihovnice Eva Bodnárová, která navštěvuje již druhým rokem akademický kurz Tvůrčího psaní.

22. 03. 2010 | Super Admin
Fotografií (11)

Beseda s Janem Kantůrkem na Jírovcově náměstí

V pondělí večer se sešli příznivci knih Terryho Pratchetta v pobočce Jírovcovo náměstí s jeho dvorním překladatelem Janem Kantůrkem, aby společně probrali, jak „úžasně úžasná je Zeměplocha“. Pan Kantůrek přečetl i ukázy z nově připravovaých překladů.

19. 03. 2010 | Super Admin
Fotografií (12)

Vysmáto - Divadlo Aleše Bílka v Korunní

V pátek dopoledne se v knihovně Korunní sešly děti, které mají rady divadlo. Bylo zde opravdu veselo. Pan Bílek jim se svým divadlem Vysmáto zahrál trochu netradičně pohádku O červené Karkulce.

Předchozí 1   2   3   Další


Najít v knihovně
  • přetáhnout tlačítko na lištu záložek prohlížeče
  • označit vybrané slovo na jakékoliv prohlížené internetové stránce
  • kliknout na odkaz "Najít v knihovně" na liště záložek prohlížeče
  • automatické vyhledání knížek k tématu v katalogu knihovny