Přeskočit na hlavní obsah

Přihlaste se

Ještě nemáte účet? Registrujte se
Menu

-

Úvod    Novinky    Fotogalerie    2011    Archiv článků

Archiv článků

Na této stránce najdete archiv fotogalerií z akcí, které jsme pořádali na našich pobočkách.

04. 10. 2011 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (33)

Vernisáž Výstavy 120: Vylodění ve Smečkách

úterý 4. října 2011 zahájili generální ředitel Pražské plynárenské, a.s. Milan Fafejta, ředitel Městské knihovny v Praze Tomáš Řehák a primátor hl. města Prahy Bohuslav Svoboda výstavu ke 120. narozeninám Městské knihovny v Praze, která proběhla v Galerii Smečky do 19. listopadu. Hudbou slavnostní chvíli doprovodila harfenistka Martina Fryčová. Fotila Irena Šormová.

01. 10. 2011 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (29)

Literární procházka

sobotu 1. října 2011 proběhla literární procházka po vršovické periferii. Průvodci na ní byli knihovníci Domu čtení Josef Straka a Tomáš Čada. Jako host se procházky zúčastnil pražský básník a překladatel Vít Janota, který ji obohatil svými autorskými texty. Putování po známých i neznámých vršovických zákoutích obohatil erudovaný výklad Josefa Straky. Procházka se setkala s příznivým čtenářským ohlasem. Fotografie Tomáš Čada.

29. 09. 2011 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (13)

Podzimní setkání v pobočce Školská

Malé podzimní setkání v pobočce Školská se konalo v pondělí 19. září od 13:00 do 15:00 hodin. Příjemným odpolednem jsme chtěli připomenout letní interiérové úpravy a poděkovat všem, kteří se na nich podíleli. Fotila Lenka Hanzlíková.

29. 09. 2011 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (26)

Knihy mluvily v metru

pondělí 26. září na všech trasách metra od 10:00 do 23:00 zpříjemňovali herci pražanům cestu hlasitým čtením ze knih speciálně vybraných pro každou linku metra. Na „áčku“ zazněly třeba Šakalí léta Petra Šabacha, „béčkem“ zas cestoval Jirotkův Saturnin nebo Rudišovo Nebe pod Berlínem a lidé cestující „céčkem“ si mohli poslechnout například kousky z Pole a palisády M. Urbana a další ukázky. Akce se konala jako první z řady plánovaných podzimních aktivit projektu Praha – město literatury. Podívejte se na video ze čtení na you tube!

26. 09. 2011 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (4)

Zažít město jinak v Záhřebské

sobotu 24. září se naše pobočka Záhřebská spolu s knihovnou v Dejvicích a Domem čtení účastnila akce, kterou pořádala iniciativa Auto*mat. Do mimořádně otevřené knihovny přišlo více než 80 lidí. Fotila Hana Vališová.

30. 06. 2011 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (15)

Vyhlášení výsledků soutěže školních sborníků v Domě čtení

V pondělí 27. června proběhlo v pražském Domě čtení slavnostní vyhlášení výsledků soutěže školních sborníků Nadílka našich dílek 2011, kterou uspořádalo občanské sdružení Abeceda v rámci projektu Čtenářská gramotnost. Žáky z mimopražských základních škol a jejich učitele přivítali organizátoři soutěže společně s knihovníky z Domu čtení. Poté přes šedesát účastníků akce navštívilo postupně tři tvůrčí dílny. V první si pod vedením autorky Zuzany Frantové vyzkoušeli práci spisovatele, ve druhé jim dala Hana Filcíková z časopisu IN! nahlédnout do procesu, kterým časopis při tvorbě prochází, a ve třetí je Bára Čermáková z nakladatelství Baobab zasvětila do práce vydavatele knih. Na všech dílnách žáci porovnávali své sborníky a způsoby práce s profesionální produkcí a sborníky z ostatních škol.

24. 06. 2011 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (10)

Pasování prvňáčků na Záhřebské

Osmým rokem probíhal na naší pobočce cyklus besed zaměřený na podporu čtenářství. V průběhu roku docházely děti ze tří 1. tříd ZŠ do knihovny a v sedmi besedách se dozvídaly novinky ze světa knih, knihovny nebo o tom, jak se dřív slavily Vánoce nebo Velikonoce. 20.6. proběhlo slavnostní zakončení celého projektu, při kterém byly děti pasovány na čtenáře. Fotila Hana Vališová.

17. 06. 2011 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (7)

Životy slavných: Richard Wagner

S velkým zájmem sledovali čtenáři a návštěvníci pobočky Ostrovského přednášku historika doc. PhDr. Jana P. Kučery o životě a díle hudebního skladatele Richarda Wagnera. Autorovy knihy jsou hodně čteny a jeho vyprávění přinese vždy nové poznatky i znalcům oboru. Fotila Jana Hradilíková.

17. 06. 2011 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (8)

Odměna prvňáčkům v Hloubětíně

Pro odměnu za účast v projektu MŠMT Už jsem čtenář si přišly do knihovny děti z prních ročníků. Beseda se spisovatelkou Andreou Popprovou byla vítaným zpestřením před prázdninami. Dozvěděly se, jak se rodí nová kniha a časopis. Zasoutěžily si v skládání puzzle a luštění bludiště, oboje pro ně připravila autorka. Fotila Jana Hradilíková.

17. 06. 2011 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (7)

Svět dětské fantazie v Bohnicích

Součástí slavnostního ukončení školního roku pro prvňáčky, kteří jsou pasováni na čtenáře, byla v bohnické pobočce beseda se spisovatelkou a knihovnicí paní Olgou Černou. Napínavý, humorný i dojemný příběh o Petalíkovi a jeho páníčkovi Frantíkovi z knížky Kouzelná baterka učaroval nejen dětem, ale i paním učitelkám a knihovnicím. Autorka představila i další své knížky a byla potěšena, že je děti znají a mají rády. Fotila Jana Hradilíková.

17. 06. 2011 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (10)

Den pro děti

Hezké dopoledne strávili žáci prvních tříd ZŠ Mládí v knihovně Stodůlky. K zakončení projektu na podporu čtenářství jim přišly zahrát a zazpívat jen o trochu starší děti z Dismanova rozhlasového dětského souboru. Veselé písničky, verše a říkadla z Tyglíku české poezie pobavily a potěšily všechny. Paní učitelky ocenily zvlášť umělecký přednes členů souboru, který byl ukázkou profesionální práce s textem. Fotila Jana Hradilíková.

15. 06. 2011 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (51)

Pražská muzejní noc 2011

Dveře Ústřední knihovny a pobočky Dejvice byly o Pražské muzejní noci 2011 otevřené a návštěvníky vítali bdělí knihovníci. V Ústřední knihovně jste mohli navštívit dvě výstavy (Co jsme se nadrobili a Knihovna v komiksu), vyrobit si knížku a pokochat se podivuhodných představení spolku Vy;. V Dejvicích byl nachystán program pro děti a kdokoliv se mohl vyptat kihovníků na cokoliv, na co obvykle není v běžném provozu čas. V obou knihovnách se půjčovaly a vracely knihy a že se našlo hodně půlnočních čtenářů! Fotila Irena Šormová.

15. 06. 2011 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (48)

Dětský den ve Stodůlkách

Do Kouzelného světa pohádek vstoupilo 109 dětí od miminek až po náctileté a 67 dospělých. Každý dostal pohádkový průkaz, s kterým obešel všechny soutěže.Děti např. bojovaly s drakem, u Popelky přebíraly hrách s fazolemi, u vodníka chytaly myši, bloudily po Budulínkově cestě a nechyběl ani Večerníček. Fotila Irena Šormová.

08. 06. 2011 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (11)

Kryštofův vzdušný zámek v Ústřední knihovně

Ve středu 8. 6. 2011 se studenti Taneční konzervatoře Praha setkali s autorem nové, zajímavé knihy Kryštofův vzdušný zámek, Ladislavem Karpianem. Napínavý fantastický příběh o snílkovi Kryštofovi představila v několika obrazech skupina mladých herců. Fotila Irena Šormová.

08. 06. 2011 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (17)

Písmenková polévka v Ústřední knihovně

Setkání úspěšných účastníků celoroční hry na podporu čtenářství, Písmenková polévka, se konalo 8. 6. 2011. Ti, kdo vytrvale po celý rok četli, luštili a vyráběli své vlastní originální knížky navštívili ještě společně tři kouzelná království (zmrzlinové, bublinkové a království pohádkových knížek) a pak už je čekala odměna od nakladatelství Meander a MKP. Jejich dílka budou o prázdninách vystavena v části knihovny pro děti. Fotila Irena Šormová.

Předchozí 1   2   3   4   Další


Najít v knihovně
  • přetáhnout tlačítko na lištu záložek prohlížeče
  • označit vybrané slovo na jakékoliv prohlížené internetové stránce
  • kliknout na odkaz "Najít v knihovně" na liště záložek prohlížeče
  • automatické vyhledání knížek k tématu v katalogu knihovny