Bookport
26. 3. 2021, WEBREDAKTOR

Román V domě básnířky je biografickým portrétem jedné z nejvýznamnějších finských autorek, mimo jiné i překladatelky Václava Havla, básnířky Eevy-Liisy Mannerové.

Vybíráme pro vás tipy na dobré čtení online z platformy BOOKPORT. Co v ní najdete? – Detektivky, romantiku, historické a válečné romány, literaturu faktu. S průkazem do knihovny máte zdarma přístup k 892 titulům. Jak na to? Stačí se PŘIHLÁSIT!

Sinervo Helena – V domě básnířky

Román je biografickým portrétem složeným z obrazů ze života Eevy-Liisy Mannerové odehrávajících se v různých časových rovinách. Tato neobyčejná žena měla složitý život: prožila válku, žila v neutěšených rodinných poměrech a často pobývala v léčebnách, aby nakonec před slávou utekla do Španělska. Stejně jako z jejích děl, i z řádků líčících její život čiší samota a neschopnost navázat normální vztahy. Autorka čerpala ze setkání s pamětníky, z korespondence i z literárního díla Eevy-Liisy Mannerové.

ČTĚTE ONLINE NEBO STAHUJTE ve formátu ePUB >>>

Pozor! Po kliknutí na odkaz titulu je třeba se přihlásit. Jak se dostanete k dalším předplaceným knihám? Stačí kliknout vlevo na Katalog knih => lišta filtrů => filtr úplně vpravo => Předplacené knihy.

Mohlo by vás zajímat