Vybíráme
1. 7. 2021, WEBREDAKTOR

Zahrajte si přes prázdniny hru Legendární Praha, která je založena na konceptu tzv. „hledaček" – questingu. Hru pro vás připravili naši knihovníci z 21 poboček. Hra začíná ve čtvrtek 1. července 2021.

Získejte Koniášův klíč

Hra je zarámována příběhem z uzavřené knihovny, kde se k životu probudil dlouho zahálející Koniáš a už chrastí zápalkami. Cílem hry je překazit jeho plány a sestavit Koniášův Klíč – seznam titulů, které si vložil na seznam knih určených ke zničení, a tím je zachránit.

Co vás čeká? Připravené otázky, které naleznete na vybraných trasách.
Co vám hra přinese? Radost z pohybu i radost z poznání. Uvidíte novýma očima známá místa v Praze, poznáte místa zasutá a začnete se nově dívat i na běžné věci, které nás denně obklopují.

Jak si zahrajete?

Připraveno je celkem 18 tras, které se pojí s 21 pobočkami Městské knihovny v Praze. Konkrétně to jsou: Barrandov, Bibliobus v Karlíně, Břevnov, Dejvice, DOK16, Dittrichova, Černý Most, Kobylisy, Korunní, Krč, Novodvorská, Opatov, Ostrčilovo náměstí, Smíchov, Stodůlky, Školská, Ústřední knihovna, Vozovna, Záhřebská.

Není nutné absolvovat všechny trasy – zda projdete jednu, pět nebo všechny, je jen na vás. Po dokončení trasy si můžete v příslušné pobočce vyzvednout malou odměnu. Chcete projít všechny trasy? Doporučujeme: zajděte si do některé z výše uvedených poboček pro herní plán. Ten pomůže přehledně sestavit celý Koniášův Klíč, a především to je vizuálně originální suvenýr.

Detailní informace o každé trase, včetně otázek najdete na webové stránce www.legendarnipraha.cz

Jaká cena vás čeká?

Malé, ale hodnotné, překvapení čeká na ty, kteří úspěšně absolvují všechny trasy. K vyzvednutí je připraveno v Oddělení Pragensií v Ústřední knihovně na Mariánském náměstí. Stačí se prokázat kompletním Koniášovým klíčem. Tip! V Pragensiích umí odpovědět na každou otázku, kterou byste měli k pražské historii, geografii, topologii a tak vůbec.