Služby
30. 9. 2022, WEBREDAKTOR

Knihovny jsou přirozenými centry neformálního celoživotního vzdělávání. Nabízejí jak prostor pro kreativitu, tak i přístup k informacím, které ani Google nevyhledá. A kdy jindy tyto služby vyzkoušet, než právě v Týdnu knihoven?

Místo pro studium

Knihovna je skvělé místo pro studium nebo práci ve skupinách. K zapůjčení nabízíme některou z kluboven nebo Dílnu v Ústřední knihovně. Prostory jsou vybaveny projekční technikou, flipy na zaznamenání dobrých nápadů, wi-fi a variabilním nábytkem. Občerstvení možno přinést vlastní (někde je i malá kuchyňka). Půjčovné je zdarma, nutností je ale platný čtenářský průkaz Městské knihovny v Praze.

Klubovnou jsou vybaveny pobočky Zahradní Město, Malešice, Záhřebská, Sedmička, Břevnov, Dům čtení, Jezerka, Dittrichova, Smíchov, ale můžete mít i prostor v samém centru města, když si rezervujete Dílnu v Ústřední knihovně.

Zdroje informací online

Není nutné přijít, stačí se připojit. Online členství nabízí zdarma snadný přístup k informacím online prostřednictvím webu Městské knihovny v Praze. Najdete tam výsledky vědeckých výzkumů publikovaných v zahraničních časopisech (EBSCO), český i světový tisk (PressReader), populárně naučnou literaturu ke stažení do čtečky (BOOKPORT) i digitalizované dokumenty včetně těch nedostupných na trhu (Digitální knihovna Městské knihovny v Praze).

Tip! Všechno pohromadě najdete na www.mlp.cz/online.

Mohlo by vás zajímat