E-knihy
30. 1. 2023, WEBREDAKTOR

Zveme vás na uvedení e-knihy Jany Kozákové Příběhy knih, která se koná ve čtvrtek 9. února 2023 v Ústřední knihovně od 17:30 hodin. Knihu si také můžete stáhnout.

Víte, že Ema Destinová sbírala knihy? Nebo že autor papírového modelu Prahy Antonín Langweil byl původem tiskař? To vše se můžete dočíst v nové e-knize s názvem Příběhy knih, která představí zajímavé osudy některých tisků uložených v depozitářích Městské knihovny v Praze.

Křest e-knihy Jany Kozákové Příběhy knih


Jana Kozáková, vedoucí Oddělení vzácných tisků

Kde: Ústřední knihovna – Dílna
Kdy: 9. 2. 2023 | 17:30
Vstupné zdarma
Na akci si budete moci tyto knihy prohlédnout. Uvidíte např. první autorskou knihu Josefa Váchala, jeden z nejstarších časopisů o módě v Evropě nebo unikátní ručně kolorovanou encyklopedii pro mládež z počátku 19. století. Srdečně zveme všechny milovníky starých knih a vzácných tisků.

Jana Kozáková: Příběhy knih


Obálka e-knihy Příběhy knih

Příběhy zajímavých titulů z Oddělení vzácných tisků. Autorka do svého výběru zařadila knížky, které jsou poutavé vznikem, grafikou či svými osudy. Vyprávění doplňuje množství obrazového materiálu.

STÁHNĚTE SI E-KNIHU

Mohlo by vás zajímat

Oddělení vzácných tisků soustřeďuje nejstarší a nejvzácnější tisky knihovny od patnáctého stoleté až do současnosti. Celkově se jedná přibližně o 18 500 svazků. Nejstarším tiskem je Pražská bible z roku 1488, najdete zde i cca 1300 tisků ze šestnáctého až osmnáctého století.

www.mlp.cz/vzacnetisky