Vybíráme
17. 5. 2023, WEBREDAKTOR

Před sousedskou dílnou DOK16 na týden zaparkuje pojízdná „výrobní laboratoř“.

Zažijte propojení klasického kutilství a moderních technologií. Na týden u nás zaparkuje „mobilní fablab“ makerů a lektorů z Maker Institute. V otevírací době DOKu tak budete moci využít a vyzkoušet 3D tisk, CNC obrábění nebo třeba rozšířenou realitu. Mobilní FabLab probíhá od 21. května do 26. května 2023.

Co je to FabLab?

FabLa, z anglického Fabrication Laboratory, tedy „výrobní laboratoř“, je otevřená dílna určená jednotlivcům k výrobě počítačově navrhovaných produktů, projektů a uměleckých děl. Náš FabLab se vejde do standardní dodávky a obsahuje 3D tiskárny, 3D skener, mini CNC, brýle pro rozšířenou realitu a mnohem víc. Co přesně vás na náplavce čeká?

  • Dodávka plná makerských technologií od Maker Institutu.
  • Plně vybavená truhlářská dílna DOK16.
  • Lidi, kteří vám rádi se vším pomohou a vysvětlí jak na to.
  • To vše budete moci využít na svoje projekty. A to prosím zdarma. Spousta povídání (nejen) o tom jak fungujeme.

Navíc tu uvidíte pojízdný strom připojený na internet. A kolo na kterém si šlapáním dobijete mobil. V rámci pobytu Mobilního fablabu na náplavce také proběhnou i dva workshopy:

Mohlo by vás zajímat

Maker Institute o sobě říká: „Naší vizí je urychlit cestu k udržitelné budoucnosti za pomoci kreativních technologií. Poskytujeme ekosystém spojující zvědavost lidí s akademickým know-how a znalostmi z průmyslu. Chceme povzbudit společnost k tvorbě namísto konzumace a využívání principů DIY k povzbuzení cirkulární ekonomiky. V Kampusu Dejvice spolupracujeme s univerzitami ČVUT a VŠCHT na revoluci v polytechnickém vzdělávání a na aplikacích v reálném světě.“