Vybíráme
2. 6. 2023, WEBREDAKTOR

Připravili jsme pro předškoláky a začínající čtenáře hravé aktivity k vybraným knihám se zvířecími hrdiny.

Pamatujete si Valerii? Holčičku, která ráda čte svým plyšovým kamarádům o zvířátkách? Tak přesně tahle Valerie si k nám chodí půjčovat knížky. Teď si jich odnesla dokonce deset najednou. A protože máme Valerii i vás, ostatní děti, moc rádi, vytvořili jsme k vybraným knihám hry. Na každou knihu se můžete podívat v katalogu a zároveň si stáhnout „pédéefko“ s návodem na různé hry.

Valeriina knihovnička

Můj kocourek je veliký popleta

Obrázková knížka Můj kocourek je veliký popleta od Gillese Bacheleta vypráví úsměvný příběh o životě zcela zvláštního kocourka. Nějak se nám to zamotalo. Máme tu tygrožabku, liškoopičku i žirafomedvěda. Pomůžeš Valerii najít správné dvojice?

Krtkův černobílý svět

Knížka Krtkův černobílý svět od Terezy Šedivé vypráví příběh o krtkovi, který znal jen tmu v podzemí, pak si dodal odvahu a vylezl ven, kde objevil nádherný svět plný barev i kamarády. V podzemí je pořádná tma. Pomůžeš Valerii uhádnout, která zelenina je která?

Výměna

Veselá kniha Výměna od Jana Ormeroda o Karolínce, která žárlí na svého mladšího bratříčka den ode dne víc, a tak se rozhodne ho vyměnit. Mít brášku nebo sestřičku je fajn. Pomůžeš Valerii najít krokodýlí sourozence?

Malý hrdina

Inspirující příběh Malý hrdina od Nicoly Kinnear vypráví o přátelství, odvaze, dobrodružství, ale především o silné vůli překonat strach. Mít strach není ostuda. Pomůžeš Valerii zjistit, který děsivý stín nepatří našemu hrdinovi?

Slon a mravenec

Obrázková knížka Slon a mravenec od Daisy Mrázkové vypráví o tom, jak veverka, slon a mravenec žili společně v jeskyni. Někdo je malý jako veverka a někdo velký jako slon. Pomůžeš Valerii najít mezi hračkami protiklady?

Velký kočičí závod

Bláznivý příběh Velký kočičí závod od Ricky Trickartta vypráví o kočičím závodě plném rychlých zatáček a nevšedních strojů. Myšky z příběhu se nám zatoulaly na obrázek. Pomůžeš je Valerii spočítat?

Tohle není džungle

Úsměvný obrázkový příběh Tohle není džungle od Susanny Isern vypráví o tom, jak by to vypadalo v dětském pokojíčku, kdyby se rodičovské povzdechy staly doslovnou skutečností. Někdy to v pokojíčcích vypadá jako v džungli. Pomůžeš Valerii najít ztracenou hračku?

Čáp

Půvabná knížka Čáp od Mileny Lukešové vypráví o proměnách v přírodě během jara. Jaro je tu! Ptáčkové štěbetají o sto šest. Pomůžeš Valerii najít ptačí hnízda?

Co musejí morčata

Půvabně ilustrovaná knížka Co musejí morčata od Kláry Pondělíčkové vypráví o příhodách tří nebojácných morčat, která se vydávají do světa za dobrodružstvím. Pusťte se na cestu s nimi! Pomůžeš Valerii najít cestu k šelmě?

Proč nekveteš?

Roztomilý příběh Proč nekveteš? od Kataríny Macurové vypráví o neobvyklé květině, která ne a ne vykvést. Zahradničení je radost. Pomůžeš Valerii dokreslit kytičky?

Mohlo by vás zajímat