Vybíráme
21. 3. 2024, WEBREDAKTOR

Přijďte v dubnu a na začátku května do Ústřední knihovny na diskuzní cyklus o výzvách, kterým Praha čelí v novém tisíciletí. Diskutují odborníci, novináři, zásupci města i neziskových organizací.

ČR si připomíná 20 let od vstupu do EU. Na společný trh a otevřené hranice jsme si zvykli, v čem dalším nás Evropa a okolní státy mohou inspirovat? Adaptace na změnu klimatu, rozvoj měst a proměny ve složení jejich obyvatel nebo čím dál méně dostupné bydlení – to jsou témata, která rezonují nejen v Praze, ale také v Londýně, ve Vídni nebo Helsinkách.

Přijďte si poslechnout, jak výzvám 21. století čelí Praha a jak se jí daří naplňovat vlastní strategie ve srovnání s našimi evropskými sousedy. Diskutovat budou odborníci, novinari, zástupci města i neziskových organizací. Moderátor večerů: Matěj Michalk Žaloudek.

Všechny večery se konají v Zálivu Ústřední knihovny a začínají v 18:00 hodin. Vstup volný. Jak se k nám dostanete? Metrem A, tramvají číslo 17 a 18; autobusem číslo 207 a 194.

2. 5. 2024 – Kdo se stěhuje do měst a proč

Kdo se stěhuje do měst a proč – budeme si rozumět s novými sousedy a budou mít naše děti kde bydlet? Do měst se stěhuje čím dál víc lidí, bydlení v nich je ale ekonomicky stále náročnější, migrace proměňuje města novými způsoby. Jak na tyto výzvy reagují české a evropské městské samosprávy?

Diskutující:

  • Jakub Nakládal, architekt, Re-set
  • Tomáš Brabec, specialista analýz města, IPR

Mohlo by vás zajímat