E-knihy
11. 6. 2024, WEBREDAKTOR

Na červen jsme připravili básně i prózy mladších současných českých autorů: Čada, Hnila, Krejčík, Kravál, Misař, Princ, Vavrečka a další.

Jaké tituly si můžete stáhnout? Jako liška, Ozvěna rybího křiku, Poezie (Mikuš, Filip), Pavilon Balast, Na dně rozednění, Dvě skladby, Zlom ruce za vaz, Dej holce jméno, Ztracená generace, Asfaltovej plameňák, Kybersex, Křehké nepřenášet, Mezi tebou a mnou, Bratříček, Kukačka, Dvě zrcadla, Jidáš byl ufon, Stará bolest, Čertovo kopyto, Spodní patra, Univerzální katalog zoufalců, Zatmění po utopickém večírku, Mezi dobrem a zlem, Správná věc, Vyhnanec s křídly, Alibi na příští noc, Partitura, Idealistický román, Rovnodennosti.

Tip! Všechny tematické e-knihy můžete stahovat
katalogu nebo si projděte náš výběr.

Nostalgie přibrala,
sedla na váhu a druhá miska
vyhodila vážku na okenní hladinu,
po které dennodenně proplouvá zlatá záď opery.
(Aleš Misař: Dvě skladby)

Princ, Kamil: Ozvěna rybího křiku

Sbírka poezie pražského neodekadentního básníka obsahuje verše, které upoutají neobvyklým, stylisticky vyhraněným hororově erotickým nádechem.

V poezii Kamila Prince je často morbidní či bizarní náboj obalen do záměrně vznosného dekadentního akordu, stoupajícímu od požitkářského sdělení k někdy až lítostivému sebezpytování. Neboť ne vždy se podaří vše podle narýsovaných erotických plánů, ne vždy lze všechno dovést do zdárného konce a vykonat podle svých představ.

STÁHNĚTE SI

Kravál, Teodor: Pavilon Balast

Básnická prvotina současného českého autora, člena umělecké skupiny Pohrabáč.

Kravál se v básních zamýšlí nad mezilidskými vztahy, v nichž se odrážejí neměnné životní návyky, precizně odpozorované z jednotvárného maloměstského prostředí.

STÁHNĚTE SI

Misař, Aleš: Dvě skladby

Dvě básnické skladby současného nymburského autora jsou posmutnělou úvahou nad složitou povahou lidského bytí.

V první skladbě „Erika Eurydika“ vykresluje Aleš Misař portrét staré ženy, bývalé baletní umělkyně. Druhá poéma „Kovboj v bílém“ je tragickým příběhem mladého muže, jenž v osudovém okamžiku přecení své síly

STÁHNĚTE SI

Vavrečka, Lukáš: Dej holce jméno

Lyricko-erotický krimi román postmoderního beletristy, básníka a redaktora Lukáše Vavrečky je další částí jeho volné řady experimentálních detektivních knih s důrazem na poetiku zločinu.

Třiatřicetiletý spisovatel Jakub Hirsch se potýká s obtížnou milostnou situací. Tu ještě komplikují anonymní dopisy, které jej nabádají, aby mlčel. Hirsch netuší o čem, má však intenzivní pocit, že to nějak souvisí s jeho nadmíru problematickou mladou milenkou a její kamarádkou, která spáchala sebevraždu.

STÁHNĚTE SI

Krejčík, Přemysl: Univerzální katalog zoufalců

Román o milostných vztazích příslušníků generace mileniálů je situován do prostředí Pardubic.

Básník, prozaik a šéfredaktor po básnické sbírce, sci-fi povídkách a spoluautorství detektivního románu přichází s dílem, které sám označuje jako postmoderní generační román o pěti povídkách a novele. V mozaice vzájemně propojených příběhů někteří hrdinové přecházejí z jedné prózy do druhé a ovlivňují svým chováním osudy dalších postav.

STÁHNĚTE SI

Hnila, Marek: Mezi tebou a mnou

Román s autobiografickými prvky o slepé uličce kariéry a hodnotovém zrání.

Autobiografický hrdina románu nastupuje slibnou kariéru ve světě nepříliš morálního podomního prodeje. Úspěch se zdá snadný a lákavý, ale na půli cesty stát se dokonalým „šmejdem“ mladík zjišťuje, že na tento svět nemá žaludek, a začíná hledat jinou životní náplň. Jeho snem je literární tvorba… Román je jistou osobní literární zpovědí i portrétem osobnostního hledání a dozrávání.

STÁHNĚTE SI

Jak stáhnout e-knihu

E-knihy vybírejte na stránce e-knihovna.cz

  • Najdete na ní TOP žánrové a tematické výběry (detektivky, cestopisy,dramata aj.).
  • Přehled všech dostupných e-knih se otevře po kliknutí na odkaz E-KNIHY (zcela dole) či VÍCE (na stejném řádku zcela vpravo).
  • Při výběru vám může pomoci filtr UPŘESNIT HLEDÁNÍ.
  • Podrobnosti o vybraném titulu naleznete po kliknutí na obálku knihy.
  • Kliknutím na tlačítko ZÍSKAT u vybraného titulu zobrazíte nabídku formátů ke stažení nebo k prohlížení online.
  • Zvolte vhodný formát pro vaše zařízení: PDF na monitory, EPUB pro čtečky, tablety a telefony, PRC pro čtečky Kindle.