Vybíráme
17. 4. 2024, WEBREDAKTOR

Přijďte v dubnu do kina na pozoruhodné filmy.

Promítáme znepokojivou dystopickou sci-fi režiséra a scénáristy Alexe Garlanda Občanská válka nebo naopak pohodový film nestora nezávislé kinematografie Wima Wenderse Dokonalé dny. Zaujmout by vás mohl epický příběh Já Kapitán známého italského režiséra Mattea Garroneho. Nebudou chybět ani vysoce oceňované filmy loňského roku: Chudáčci režiséra Yorgose Lanthimose, někdejšího představitele tzv. řecké divné vlny, snímek Anatomie pádu režisérky Justine Triet, který vyhrál v Cannes i na Oscarech, a konečně jímavé tragikomické drama Zimní prázdniny režiséra Alexandera Payna s Paulem Giamattim v hlavní roli. Zkusit můžete životopis Boba Marleyho nebo lesbickou road movie jednoho z bratří Coenů Panenky na útěku.

Projekce se konají v sálech Ústřední knihovny a v sále pobočky Petřiny. Vstupenky si můžete koupit online. Jak se k nám dostanete? Do Ústřední knihovny metrem A na Staroměstskou, tramvají číslo 17 a 18; autobusem číslo 207 a 194. Na Petřiny také metrem A – stanice Petřiny, tramvají 1, 2 (Sídliště Petřiny), autobusem 108, 191, 164, 168 (Sídliště Petřiny).

Občanská válka

Kde Ústřední knihovna – VELKÝ SÁL
Kdy 18. 4. 2024 | 19:00
Vstupné: 130 Kč
KOUPIT VSTUPENKU
Adrenalinová jízda po rozvrácené Americe blízké budoucnosti. Hrají Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Nick Offerman, Cailee Spaeny, Wagner Moura a další. Diskuse s filmovým publicistou Martinem Svobodou.

Dokonalé dny

Kde: Petřiny – Sál Petřiny
Kdy 18. 4. 2024 | 19:00
Vstupné 120 Kč
KOUPIT VSTUPENKU
Hirajama pracuje jako uklízeč toalet v Tokiu. Žije spokojeně ve své pečlivě sestavené rutině a volný čas tráví čtením knih, poslechem starých rockových kazet nebo focením na svůj analogový fotoaparát. Ze životní harmonie ho vyruší série nečekaných setkání, která postupně odhaluje střípky z jeho minulosti.

Já Kapitán

Kde: Ústřední knihovna – VELKÝ SÁL
Kdy: 22. 4. 2024 | 19:00
Vstupné: 110 Kč
KOUPIT VSTUPENKU
Epický příběh dospívajícího chlapce Seydua, který se spolu se svým bratrancem Musou rozhodne opustit senegalský Dakar a vydat se na cestu do Evropy. Příběh obou chlapců je současnou odyseou, v níž musí hlavní hrdinové překonat řadu překážek. Diskusi moderuje Vít Zapletal.

Chudáčci

Kde: Ústřední knihovna – VELKÝ SÁL
Kdy 23. 4. 2024 | 16:00
Vstupné: 80 Kč
KOUPIT VSTUPENKU
Fantaskní příběh mladé ženy, kterou geniální a neortodoxní vědec Dr. Godwin Baxter přivedl zpět k životu. Pod Baxterovou ochranou Bella touží po poznání. Hladovějící po zkušenostech, které jí chybí, uteče do víru dobrodružství napříč kontinenty. Nepodléhajíc předsudkům své doby se Bella zasazuje za rovnoprávnost a svobodu. Nutná průkazka Filmového klubu MKP.

Anatomie pádu

Kde: Petřiny – Sál Petřiny
Kdy: 23. 4. 2024 | 16:00
Vstupné: 80 Kč
KOUPIT VSTUPENKU
Úspěšná spisovatelka Sandra (Sandra Hüller) žije se svým manželem a jedenáctiletým nevidomým synem v odlehlé chatě ve francouzských Alpách. Jednoho dne je ale její muž nalezen mrtev. Byla to sebevražda, nešťastná náhoda nebo má manželovu smrt na svědomí samotná Sandra?

Zimní prázdniny

Kde: Ústřední knihovna – VELKÝ SÁL
Kdy: 23. 4. 2024 | 19:00
Vstupné: 100 Kč
KOUPIT VSTUPENKU
Profesor Hunham je postarší osamělý mrzout, student Angus je magnet na průšvihy, rebel bez příčiny, ničitel a narušitel školních řádů. Ti dva na sebe zbyli v univerzitním kampusu o vánočních prázdninách, protože ani jeden nemá kam jet. Na „svatou“ trojici je doplňuje školní kuchařka Mary, která nemá na Vánoce náladu, protože se právě dozvěděla, že její syn padl ve válce ve Vietnamu. Nutná průkazka Filmového klubu MKP.

Zimní prázdniny

Kde: Petřiny – Sál Petřiny
Kdy: 25. 4. 2024 | 19:00
Vstupné: 120 Kč
KOUPIT VSTUPENKU
Profesor Hunham je postarší osamělý mrzout, student Angus je magnet na průšvihy, rebel bez příčiny, ničitel a narušitel školních řádů. Ti dva na sebe zbyli v univerzitním kampusu o vánočních prázdninách, protože ani jeden nemá kam jet. Na „svatou“ trojici je doplňuje školní kuchařka Mary, která nemá na Vánoce náladu, protože se právě dozvěděla, že její syn padl ve válce ve Vietnamu.

Bob Marley: One Love

Kde: Petřiny – Sál Petřiny
Kdy: 27. 4. 2024 | 17:00
Vstupné: 120 Kč
KOUPIT VSTUPENKU
Věčného idealistu a neúnavného propagátora rodného ostrova trápí všudypřítomné násilí, které rozdmýchávají dva hlavní znepřátelené politické tábory a na ně napojené zločinecké gangy. Marley trochu naivně sní o uspořádání obřího koncertu, který svede pod jedno pódium všechny dosavadní nepřátele a i s pomocí jeho hudby je přiměje zakopat válečnou sekyru.

Panenky na útěku

Kde: Petřiny – Sál Petřiny a Ústřední knihovna – VELKÝ SÁL
Kdy: 30. 4. 2024 | 16:00 a 19:00
Vstupné: 80 a 100 Kč
KOUPIT VSTUPENKU – PETŘINY
KOUPIT VSTUPENKU – USTŘEDNÍ KNIHOVNA
Divoká Jamie se vzpamatovává z čerstvého rozchodu, upjatá Marian si potřebuje orazit od vyčerpávající práce. Společně se rozhodnou strávit pár dní na prosluněné Floridě. Na cestu v místní autopůjčovně dostanou auto, které mělo posloužit partičce mafiánů k převozu kufru s velmi nebezpečným obsahem, shodou okolností právě do míst, kam směřují obě dívky. Na projekci v Ústřední knihovně nutná průkazka Filmového klubu MKP.