Přeskočit na hlavní obsah

Přihlaste se

Abyste se mohli přihlásit, je třeba mít v prohlížeči povolené cookies.
Ještě nemáte účet? Registrujte se
Menu

-

Úvod    Novinky    Fotogalerie    2009    Archiv článků

Archiv článků

Na této stránce najdete archiv fotogalerií z akcí, které jsme pořádali na našich pobočkách.

30. 06. 2009 | Super Admin
Fotografií (17)

Výstava keramiky na Hradčanech

Od června do konce srpna vystavují v knihovně na Hradčanech své práce děti z výtvarného oddělení soukromé ZUŠ Orphenica. Prohlédnout si můžete krásné keramické výrobky i originální kresby. Letní provozní doba: pondělí a čtvrtek od 12:00 do 17:00 hodin.

24. 06. 2009 | Super Admin
Fotografií (10)

Divadlo Šilhart v Bohnicích

24.6. přišli do knihovny Bohnice členové souboru pana Šilharta zahrát dětem prvních tříd. Děti navštěvovaly knihovnu pravidelně v rámci cyklu Rytíři řádu čtenářského. Pohádka s loutkami, živými herci, písničkami a spoustou legrace byla pro malé čtenáře hezkou odměnou za celoroční práci.

24. 06. 2009 | Super Admin
Fotografií (6)

Kdo zachraňuje jednu duši, zachraňuje celý svět

Zveme vás do knihovny Hradčany na výstavu Kdo zachraňuje jednu duši, zachraňuje celý svět. Pojďte se seznámit s Přemyslem Pittrem, Olgou Fierzovou a dějinami Milíčova domu na Žižkově. Výstavá se koná od 24. 6. – 27. 8. 2009.

23. 06. 2009 | Super Admin
Fotografií (9)

Kyklos Galaktikos na Hradčanech

Na rozloučení s první třídou připravili členové divadélka Kyklos Galaktikos pro děti ZŠ Malostranská improvizované pohádky. Do multimediálního představení byli malí diváci aktivně zapojeni po celou dobu. Hudbu, tanec, hry světla a stínu, barevné efekty v pohádce děti doplňovaly vlastními návrhy, jak se bude děj vyvíjet. A pochlubili se i čtenářským uměním.

18. 06. 2009 | Super Admin
Fotografií (9)

Knihomol 008 a Kočkopes v Ústřední knihovně

S koncem školního roku čekalo účastníky celoročních her na podporu čtenářství Knihomol ráže 008 a Kočkopes slavnostní zakončení. Ti, kteří se úspěšně prokousali vybranými tituly a hrami s nimi spojenými, byli za své snažení 18. 6. 2009 odměněni nakladatelstvím Fragment.

17. 06. 2009 | Super Admin
Fotografií (17)

Pasování prvňáčků s Danielou Krolupperovou

Ve středu 17. 6.2009 zažily děti z první třídy ZŠ Uhelný trh slavnostní pasování na čtenáře knihovny a členy vzácného rytířského Čtenářského řádu. Všichni malí rytíři a rytířky slíbili svou věrnost a oddanost řádu a byli pasováni opravdovým mečem rukou samotné dvorní dámy královny Knížkového království. Tři vylosované děti obdržely pěkné knížky z edice První čtení nakladatelství Albatros, partnera projektu. Slavnostní ceremoniál ukončující celoroční projekt „Jak prvňáčci rostou s knihou“ navštívila také paní spisovatelka Daniela Krolupperová, která dětem představila několik svých knížek a poodhalila jim tajemný svět, kde se vlastně knihy rodí.

10. 06. 2009 | Super Admin
Fotografií (14)

Jak prvňáčci rostou s knihou aneb Pasování na rytíře Čtenářského řádu

Ve středu 10. 6.2009 zažily děti z první třídy ZŠ Klimentská slavnostní pasování na čtenáře knihovny a členy vzácného rytířského Čtenářského řádu. Všichni malí rytíři a rytířky slíbili svou věrnost a oddanost řádu a byli pasováni opravdovým mečem rukou samotné dvorní dámy královny Knížkového království. Tři vylosované děti obdržely pěkné knížky z edice První čtení nakladatelství Albatros, partnera projektu. Slavnostní ceremoniál ukončující celoroční projekt „Jak prvňáčci rostou s knihou“ doprovodili členové Dismanova rozhlasového dětského souboru dramatizací tří pohádek Petra Nikla.

09. 06. 2009 | Super Admin
Fotografií (9)

Pasování na čtenáře v Ďáblicích

9.6. byli v knihovně Ďáblice slavnostně pasováni prvňáčci ze ZŠ Burešova na Rytíře řádu čtenářského. Děti prokázaly, že pilně pracovaly celý školní rok a úspěšně složily zkoušku u Písmenkové víly. A prověrka znalostí byla opravdu důkladná.

04. 06. 2009 | Super Admin
Fotografií (14)

Den dětí na Barrandově

Ve spolupráci s Kulturním a mateřským centrem Barrandov se konaly velkolepé oslavy – knihovna Barrandov se proměnila v pohádkově-soutěžní prostor, kde nechyběla ani čarodějnice s kouzelnými lektvary či Popelčina soutěž v přebírání hrachu.

04. 06. 2009 | Super Admin
Fotografií (11)

Kvak a Žbluňk v Holešovicích

Marka Míková, Kvak a Žbluňk se tentorkát věnovali zahrádce a k dispozici jim byla celá zahrada holešovické knihovny. Sázet květiny a jíst koláče jim pomáhalo asi 60 prvňáčků.

04. 06. 2009 | Super Admin
Fotografií (10)

Den životního prostředí v Ústřední knihovně

Ke Dni životního prostředí se 4. 6. 2009 konala v Ústřední knihovně beseda s dětmi ze ZŠ Uhelný trh zaměřená na ekologickou výchovu. Akce byla pojata jako povídání spojené s hrou, ve které děti poznávaly stromy, recyklovaly odpadky, vyplňovaly tajenku složenou ze zkratek ekologických organizací a další. Na závěr vytvořily ze starých výkresů a novinového papíru zvířátka.

27. 05. 2009 | Super Admin
Fotografií (11)

Mládež a drogy na Opatově

27. května proběhlo v knihovně Opatov ukončení projektu Mládež a drogy, který za finanční podpory Nadace České spořitelny připravila Městská knihovna v Praze pro žáky ZŠ Květnového vítězství 1554 na Jižním Městě. Žáci osmých a devátých tříd navštívili dvě odborné besedy , které vedla zkušená lektorka a jednu besedu se spisovatelkou Ivonou Březinovou, která se ve svých knihách pro dospívající mládež tématům o různých závislostech věnuje. Žáci byli odměněni za svou účast v projektu knihou I. Březinové, někteří z nich byli za své literární práce ohodnoceni věcným darem, všichni přítomní pak dostali sborníček, který z těchto literárních prací vznikl.

27. 05. 2009 | Super Admin
Fotografií (7)

Josef Čapek mezi přáteli

27. 5. přišla mezi čtenáře a návštěvníky knihovny na Ostrčilově náměstí Paní Alena Vesecká, učitelka, genealožka a kronikářka z Vysočiny. Při besedě se všichni dozvěděli zajímavé informace o pobytu Josefa Čapka v Želivě a na Slovensku, o okolnostech jeho zatčení a co o něm řekli jeho přátelé, kteří s ním trávili jeho poslední dny na svobodě.

26. 05. 2009 | Super Admin
Fotografií (5)

Pohádka z ovčí taštičky

26.5. proběhlo další z pravidelných setkání nejmenších dětí( od 1 roku do čtyř let) – Pohádky z ovčí taštičky v knihovně Dittrichova . Maminky si společně s dětmi čtou, malují, kreslí, modelují a zpívají. Knihovnice připraví dětem pokaždé nové překvapení, které přináší ovečka v malé brašničce.

13. 05. 2009 | Super Admin
Fotografií (13)

Češi v Afgánistánu

Vernisáž výstavy o práci českého provinčního rekonstrukčního týmu PRT Lógar, pořádané ve spolupráci s MO ČR a MZV ČR. Zahájení výstavy se účastnil mj. i podplk. Pavel Lipka a bývalý velvyslanec ČR v Pákistánu a Afghánistánu pan Petr Přibík.

Předchozí 1   2   3   4   5   6   Další


Najít v knihovně
  • přetáhnout tlačítko na lištu záložek prohlížeče
  • označit vybrané slovo na jakékoliv prohlížené internetové stránce
  • kliknout na odkaz "Najít v knihovně" na liště záložek prohlížeče
  • automatické vyhledání knížek k tématu v katalogu knihovny