Přeskočit na hlavní obsah

Přihlaste se

Abyste se mohli přihlásit, je třeba mít v prohlížeči povolené cookies.
Ještě nemáte účet? Registrujte se
Menu

-

Úvod    Novinky    Fotogalerie    2009    Archiv článků

Archiv článků

Na této stránce najdete archiv fotogalerií z akcí, které jsme pořádali na našich pobočkách.

16. 04. 2009 | Super Admin
Fotografií (9)

Sedm klíčů v Chuchli

Slavnostní vyhlášení výsledků celoroční etapové soutěže Sedm klíčů k tajemné Chuchli.

14. 04. 2009 | Super Admin
Fotografií (5)

Ivan Klíma v Hostivaři

V úterý po Velikonocích, 14. dubna, přišel do pobočky MKP v Hostivaři spisovatel, dramatik a puplicista Ivan Klíma, aby si popovídal se studenty gymnázia i se seniory, kteří v dopoledních hodinách na besedu přišli. Zavzpomínal na časy dávno minulé, na sjezdy spisovatelů, přečetl i ukázky ze své knížky Moje nebezpečné výlety. Zajímavé bylo, jak dovedl zaujmout obě tyto generace.

08. 04. 2009 | Super Admin
Fotografií (16)

Animaliter vernisáž

Ve středu 8. 4. byla v knihovně Opatov slavnostně otevřena výstava Animaliter: když zvířata mluví, která představuje evropskou knižní ilustraci. Na vernisáž byly pozvány děti, které se ve výtvarné soutěži Animaliter umístily se svými návrhy plakátů pro výstavu v první desítce oceněných,
a kterým byly předány pěkné ceny.

03. 04. 2009 | Super Admin
Fotografií (10)

Okamžiky architektury

Architektonický ateliér „Un souffle sur la ville“, Velvyslanectví Dánského království a Městská knihovna v Praze
ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí ČR uvádějí výstavu Okamžiky architektury. Výstava probíhá v Ústřední knihovně
od 3. do 30. dubna 2009. Otevřena bude od pondělí do pátku od 9:00 do 20:00 a v sobotu od 9:00 do 17:00.

03. 04. 2009 | Super Admin
Fotografií (6)

Čokoládová Noc s Andersenem

Od ucha k uchu umazané od čokolády uléhaly děti 3. 4. 2009 v Ústřední knihovně MKP, neboť pro tuto noc se knihovna proměnila v Továrnu na čokoládu. Během večera děti navštívily pod vedením pana Willyho Wonky a za zpěvu Umpa-Lumpů čtyři sály, ve kterých soutěžily o to, kdo získá pro tento večer zlatý klíč od továrny.Letos se naše knihovna zapojila do této celostátní akce na podporu dětského čtenářství již podeváté. My i děti se už společně těšíme na další ročník!

01. 04. 2009 | Super Admin
Fotografií (7)

Vernisáž výstavy dětských výtvarných prací

Vernisáž výstavy dětských výtvarných prací, pořádané ve spoluprácu s Domem dětí a mládeže U Boroviček. Při tvorbě keramiky a malování obrázků se děti inspirovaly Devaterem pohádek Karla Čapka.

21. 03. 2009 | Super Admin
Fotografií (16)

Exkurze do oddělení digitalizace

Na jaře 2009 navštívili Oddělení digitalizace a pragensií studenti Soukromého reálného gymnázia „Přírodní škola“, aby se dozvěděli proč a jak Městská knihovna digitalizuje. Na základě zkušeností z těchto exkurzí bude knihovna nabízet podobnou možnost „naskenovat si svou knihu“ dalším školám. Další nabídku naleznete na www.prahavkni­hovne.cz.

13. 03. 2009 | Super Admin
Fotografií (7)

Labyrintcon na Smíchově

V pátek 13.3. se na Smíchově sešli příznivci městské fantasy a městských legend se spisovatelem Pavlem Renčínem,záha­dologem Otomarem Dvořákem, folkloristou a autorem Černé sanitky Petrem Janečkem a spisovatelkou Františkou Vrbenskou.

13. 03. 2009 | Super Admin
Fotografií (5)

Máme rádi zvířate

V pátek 13.3. se děti ze SoZŠ Integrál vydaly do knihovny za poznáním. Již po páté přišly ve večerních hodinách do naší pobočky, kde vyhledávaly informace o svých patronech: žirafě, gepardu, velbloudu a hrochovi. Vytvořily u nás pěkné plakáty, které si spolu s drobnými odměnami od nás odnesly do školy. Tam jejich program pokračoval až do sobotního poledne.

11. 03. 2009 | Super Admin
Fotografií (6)

Robert Novotný v klubovně ÚK

Překladatel z angličtiny, dánštiny, němčiny a švédštiny Robert Novotný besedoval a diskutoval se studenty gymnázia. Rozpětí témat bylo široké – od Děsivých dějin až po titulky k filmům a debatu o smyslu dabingu.

28. 02. 2009 | Super Admin
Fotografií (4)

Magdaléna Platzová v Hostivaři

Poslední únorový pátek se dopoledne sešla spisovatelka Magdaléna Platzová se studenty střední knihařské školy v pobočce MKP v Hostivaři, aby si společně popovídali o jejich knížkách. Beseda byla doplněna autorským čtením z knihy Návrat přítelkyně a Recyklovaný muž.

26. 02. 2009 | Super Admin
Fotografií (5)

Vzpomínkový večer na Františka Nepila

Do knihovny Ostrovského si přišli zavzpomínat docent Václav Větvička, rozhlasoví moderátoři Karel Tejkal a Robert Tamchyna, fotograf a kamarád Karel Kestner, spisovatelova rodina a především desítky příznivců Fantiška Nepila.

15. 02. 2009 | Super Admin
Fotografií (11)

Animaliter - ocenění

Výtvarná soutěž pro děti od 10 do 15 let. Zde si můžete prohlédnout oceněná díla. Pokud vás zajímají další informace o soutěži, pokračujte na stránku „Animaliteru“:[].

12. 02. 2009 | Super Admin
Fotografií (6)

Daniela Fischerová na Pankráci

12.2.2009 v 9,00 hodin si přišla do pobočky MKP Pankrác-děti – Na Veselí s dětmi o svých Duhových pohádkách popovídat spisovatelka Daniela Fischerová. Její povídání zpestřily děti z dramatického kroužku ze ZUŚ Lounských v Praze 4, které měly některé pohádky paní Fischerové dramaticky zpracované. Nakonec děti ze ZŚ Táborská, které na besedu přišly, předaly spisovatelce kytici a přáníčka k jejim narozeninám, které druhý den oslavila.

11. 02. 2009 | Super Admin
Fotografií (5)

Mám babičku, dědečka v Arménii

Humanitární sdružení Archa představilo svoji práci a úspěšný projekt „Mám babičku, dědečka v Arménii“. Zcela zaplněná hradčanská knihovna poslouchala vyprávění arch. Jana Vyškovského a dr. Tomáše Daňka z FF UK.

Předchozí 1   2   3   4   5   6   Další


Najít v knihovně
  • přetáhnout tlačítko na lištu záložek prohlížeče
  • označit vybrané slovo na jakékoliv prohlížené internetové stránce
  • kliknout na odkaz "Najít v knihovně" na liště záložek prohlížeče
  • automatické vyhledání knížek k tématu v katalogu knihovny