Přeskočit na hlavní obsah

Přihlaste se

Abyste se mohli přihlásit, je třeba mít v prohlížeči povolené cookies.
Ještě nemáte účet? Registrujte se
Menu

-

Úvod    Novinky    Fotogalerie    2013    Archiv článků

Archiv článků

Na této stránce najdete archiv fotogalerií z akcí, které jsme pořádali na našich pobočkách.

21. 03. 2013 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (12)

Fialový čtvrtek s Táňou Fišerovou

Milým hostem z cyklu Barevné čtvrtky byla tentokrát velmi známá osobnost: Táňa Fišerová. Klubovnu plnou posluchačů prozářilo její osobní kouzlo a duchovní síla. Pořad moderovala paní Marie Valtrová s profesionalitou sobě vlastní a otázky pro návštěvu byly opravdu rozmanité. Paní Fišerová vzpomínala na své mládí, umělecké působení v Činoherním klubu, přátele, manžele Havlovy. Mluvila také o své kandidatuře na funkci prezidentky ČR, o zkušenostech na poli charitativním a politickém, dotkla se i osobního života.

19. 03. 2013 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (13)

Opatov slavil 30 let!

19. 3. proběhla dlouho plánovaná oslava 30. výročí opatovské pobočky. V průběhu dne mohli čtenáři a návštěvníci zhlédnout celkem devět pořadů, z nichž většina byla hudebních a v různých žánrech – kytary, banjo, saxofonové kvarteto a cimbálová muzika, vystoupení ZUŠ Jižní Město (taneční, pěvecké a hudební). Děti pobavila veselá klauniáda a literárně divadelní pořad Knížka Helča. K přátelskému posezení s ředitelem MKP RNDr. Tomášem Řehákem se sešli hosté, kteří byli a jsou s knihovnou spojeni – ať už pracovně, nebo srdcem.

11. 03. 2013 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (22)

Tisková konference k vyladěnému roku Městské knihovny v Praze

Tisková konference k vyladěnému roku Městské knihovny v Praze proběhla 5. března 2013 v pobočce Smíchov. V panelu řečníků se setkali ředitel MKP Tomáš Řehák, senátor Milan Pešák, herec Jan Potměšil a koordinátorka projektu Knihovna bez bariér Viola Nouzovská. Foto Irena Šormová.

05. 03. 2013 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (10)

Marie Preclíková — ILUSTRACE, OBRAZY

Na zahájení výstavy malířky, ilustrátorky, grafičky Marie Preclíkové 5. března ve foyer knihovny Opatov se sešlo požehnaně návštěvníků. Hudební doprovod zakončil úvodní slovo a pak přišlo na řadu už to hlavní, povídání si nad vystavenými ilustracemi a obrazy. Výstavu, na které autorka poprvé představila z velké části svou ilustrační tvorbu, hostila artotéka od 6. do 31. března 2012.

04. 03. 2013 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (9)

Česká šlechta je pravidelným hostem poboček MKP

Na Smíchově se můžete seznámit každé první pondělí v měsíci s významnými českými šlechtickými rody. Poutavé, vtipné a obsažné přednášky Mgr. Jakuba Rychtára zaujmou každého. Jeho znalosti historických faktů i perliček z dobové společnosti je úctyhodná. Každou poslední středu v měsíci je přednáška také v knihovně Ostrovského. Témata najdete na www.mlp.cz/akce. Ať už se vydáte tam či onam, odnesete si krásný kulturní zážitek a jistě i knihu k tématu, kterou lektor – knihovník doporučí.

07. 02. 2013 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (9)

Zelený čtvrtek s Helenou Třeštíkovou

Divadelní a filmový úsek tentokrát navštívila velká osobnost českého dokumentárního filmu Helena Třeštíková. Foto Irena Šormová.

25. 01. 2013 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (14)

Na Chodově rostou stromy

Není zcela obvyklé, aby přímo v knihovně byla louka a vzrostlé stromy. Pobočka Chodov se však takovým vybavením může pochlubit. Zelený koberec, nové polštářky, místo pro pohodlné čtení novin v křesle u lampičky a barevný strop jsou výsledkem proměny prostoru knihovny. Projekt pro knihovnu zpracoval architektonický ateliér Ting. Fotila Lenka Hanzlíková.

24. 01. 2013 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (9)

Bleděmodrý čtvrtek s Lídou Engelovou

V rámci pravidelného cyklu Barevné čtvrtky navštívila knihovnu divadelní režisérka Lída Engelová. Foto Irena Šormová.

18. 01. 2013 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (12)

Martin Ryšavý v Ústřední knihovně

Spisovatel a dokumentarista Martin Ryšavý byl hostem Oddělení služeb dětem a mládeži v Ústřední knihovně. Foto Irena Šormová.

09. 01. 2013 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (31)

Prázdniny u babičky

Výstava čtyř mladých výtvarnic (8.1.- 2.2. 2013), Pavlíny Lörinczové, Zuzany Maškové, Anny Pleštilové a Kateřiny Sechovcové, které se vyjadřují tvorbou knih, začala velmi netradiční vernisáží zaměřenou na děti. Ve středu 9. ledna 2013 přišla družina a k ní se přidalo i několik volně příchozích dětí. Autorky s nimi kreslily, četli a hádaly hádanky, vytvářely tzv. „frotáže“ s pomocí hřebenu, deček, papírků i jiných předmětů. Poté, co děti odešly, vernisáž pokračovala. V klidnějším duchu. Avšak nikoli v klidu, protože, jak mezi autorkami, tak mezi hosty, běhala jejich vlastní dítka. Nelze se divit, že vystavené knihy a další tvorba své nasměrování k dětství nezapře.

28. 11. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (14)

Sny a přízraky – Vendula Císařovská

Vernisáž výstavy malířky a ilustrátorky Venduly Císařovské ve foyer knihovny Opatov 28.11.2011, přilákala mnoho pozvaných. Určitě nelitovali. Nejen pro mnoho malířčiných fantaskních obrazů, zabydlených rozličnými bytostmi, ale i pro milou atmosféru, ještě umocněnou úvodním slovem spisovatele Ivana Klímy. Výstava byla pro návštěvníky knihovny Opatov ke zhlédnutí od 29. 11. do 30.12. 2011.

04. 10. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (12)

Pavel Kašpárek: malířské studie

Výstavou v Artotéce od 4. do 29. října 2011 představil Pavel Kašpárek malířskou tvorbu posledních dvou let, kdy se jeho pozornost přesunula od abstrakce k realistické malbě. Volba realistické polohy tvoření byla pro něj důsledkem pocitu vyčerpání abstrakce, kdy vytváření dalších variací výtvarných prvků ztrácelo výraz původních východisek. Z řady možností zvolil návrat ke klasické olejomalbě. Výstava byla prezentací dvouletého úsilí o vyjádření rozmanitosti přírody realistickou formou se snahou o pravdivé zpodobení bez příkras, stylizace či deformace.

25. 09. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (23)

Bolesti svatby

Přinejmenším udivující název si pro svoji výstavu, pořádanou Artotékou od 25.9 do 27.10 2012, vybrala výtvarnice Radka Ježková, v současné době žijící v Norsku. Zvláštní spojení „Bolesti svatby“ není pouze pojmenováním výstavy, ale prvořadě názvem cyklu, který na výstavě představila. Ve svém díle sleduje přírodní procesy, vznikání a utváření forem, fenomén času a paměti. V cyklu maleb toho, co zbývá z kytic, mají-li „držet tvar toho, co už není“ zrcadlí „touhu i strach z lásky i její nepřítomnosti, od pradávna vyhlazující oblázky lidských osudů a vyvažující síťovinu paměti.

Předchozí 1   2   3  


Najít v knihovně
  • přetáhnout tlačítko na lištu záložek prohlížeče
  • označit vybrané slovo na jakékoliv prohlížené internetové stránce
  • kliknout na odkaz "Najít v knihovně" na liště záložek prohlížeče
  • automatické vyhledání knížek k tématu v katalogu knihovny