Vybíráme
14. 7. 2023, WEBREDAKTOR

Třetí ročník letního kina na Mariánském náměstí probíhá od července do začátku září 2023.

Letní kino je tiché kino

Večerní posezení má výjimečnou atmosféru i tím, že jde o tzv. tiché kino. Diváci dostanou sluchátka, takže získají perfektní zvuk a projekce tím pádem nezpůsobí hluk svému okolí. Promítat se bude, až se setmí, tedy kolem deváté hodiny. Přijďte dřív, sluchátek je omezené množství. Kino je zdarma.

Program

Ikarus. Legenda o Mietku Koszovi

Polsko 2019, Maciej Pieprzyca, 122 min.
Kde: Mariánské náměstí
Kdy: 31. 8. 2023 | 20:00
Film je inspirován životním příběhem slavného polského jazzového klavíristy Mietka Kosze, který se za svůj krátký život stihl proslavit doma i ve světě. Navzdory tomu, že se narodil na chudém polském venkově, s vadou zraku, a následně byl odložen do dětského domova, se Mietek Kosz stává klavírním virtuosem.

Bohové

Polsko 2014, Łukasz Palkowski, 112 min
Kde: Mariánské náměstí
Kdy: 1. 9. 2023 | 20:00
Drama o vynikající osobnosti, slavném kardiochirurgovi, který se za nepříznivých okolností odvážil měnit panující zásady a zvyklosti v lékařství v době totality. Doktor Zbigniew Religa věří, že je možné zachraňovat lidské životy, ohrožené vážnými vadami a nemocemi srdce. Opouští slibně se rozvíjející lékařskou kariéru ve Varšavě, aby se chopil příležitosti a založil kardiochirurgickou kliniku v hornickém městě Zabrzehu.

Stanko

Slovensko 2016, Rasťo Boroš, 79 min.
Kde: Mariánské náměstí
Kdy: 2. 9. 2023 | 20:00
Životní ztroskotanec Stanko přežívá v Itálii prací na farmách. Všem nalhal a nasliboval již tolik, že mu nikdo nevěří, nepomůže a už vůbec nepůjčí peníze. Místní boss Paolo dá Stankovi poslední šanci v podobě úkolu – má mu přivézt ze Slovenska děvče. Stanko nechce raději přemýšlet nad tím, co se s dívkou stane. Touží jen splnit zadaný úkol, aby alespoň něco v životě dotáhl do konce.

Mohlo by vás zajímat

Akci pořádají tvůrci filmového festivalu 3KinoFest ve spolupráci s Městskou knihovnou v Praze. Filmy jsou uváděny v rámci iniciativy Moje Mariánské.